Waarom papieren verpakkingen?

Waarom papieren verpakkingen?

Waarom papieren verpakkingen?

Bedrijven en consumenten zoeken naar milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen, en papier is een prachtig duurzaam alternatief voor plastic. Want papier is een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen: het is recyclebaar, hernieuwbaar, en het heeft de afgelopen jaren altijd het hoogste recyclingpercentage gehad.

Wat is de meest duurzame verpakking?

Volgens onderzoek van Smithers Pira is vouwkarton het meest duurzame verpakkingsmateriaal. Consumenten vinden papier en karton veruit de meest milieuvriendelijke verpakkingen.

Welk nadeel heeft plastic als verpakkingsmateriaal?

Plastic heeft wel één groot nadeel: als het als zwerfafval in zee belandt, draagt het bij aan de 'plastic soep'. Verder hangt de materiaalkeuze vaak af van het product dat erin zit: vloeistof kun je bijvoorbeeld niet in papier verpakken. En koekjes blijven langer vers in luchtdicht afgesloten plastic dan in papier.

Waarom geen plastic verpakkingen meer?

Wegwerpplastic is schadelijk voor het milieu Plastic bevat vaak giftige stoffen en wordt niet in de natuur afgebroken, zoals bijvoorbeeld papier. Veel dieren eten per ongeluk de plastic resten, bijvoorbeeld zeeschildpadden, zeehonden, verschillende soorten vissen, schaaldieren en vogels.

Waarom kartonnen verpakking?

Beschermen met karton Het voorkomt beschadigingen en biedt hygiëne. Een kartonnen verpakking zorgt voor een langere houdbaarheid, minder bederf en minder verspilling van producten. Ook daarom is karton een duurzame verpakkingsoplossing.

Waarom is papier beter dan plastic?

Een kilo papier veroorzaakt minder broeikasgassen dan een kilo plastic en de grondstof (hout) is bovendien hernieuwbaar. Maar voor papier heb je wel productiebossen nodig en die nemen veel ruimte in. Bovendien verschillen de eigenschappen van papier en plastic. Papier is bijvoorbeeld minder sterk dan plastic.

Gerelateerde berichten: