Wat is Uitvaartbegeleiding?

Wat is Uitvaartbegeleiding?

Wat is Uitvaartbegeleiding?

Wat doet een uitvaartbegeleider? Een uitvaartbegeleider regelt alles omtrent een begrafenis of crematie, vanaf het overlijden tot en met de nazorg staan zij voor u klaar. Dit betekent niet automatisch dat u alles uit handen geeft. Een goede uitvaartbegeleider luistert naar uw wensen en zorgt voor rust en overzicht.

Wat doet een Uitvaartmedewerker?

Als uitvaartmedewerker of medewerker uitvaartcentrum heb je verschillende taken voor, tijdens en na een begrafenis of crematie. Om te beginnen sta je in voor de (overbrenging en) verzorging van de overledene, voor het begeleiden van groetmomenten en voor het sluiten van de kist.

Hoeveel verdien je als mortuarium?

Check je salaris! Het aanvangssalaris van een Uitvaartmedewerkers en balsemers bedraag meestal tussen de € 1.471 en € 2.477 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.800 en € 2.925 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Kan iedereen begrafenisondernemer worden?

Daarnaast heb je geen opleiding nodig om begrafenisondernemer te worden. Het is geen beschermd beroep en iedereen mag zich dus uitvaartbegeleider, -verzorger, planner et cetera noemen.

Welke opleiding heb je nodig voor begrafenisondernemer?

De basis van Docendo (Academie voor uitvaartzorg )vormt de opleiding tot uitvaartverzorger. Het is een opleiding op MBO+niveau. Deze duurt ca. een jaar en bestaat uit twintig lesdagen en vijf tot tien stagedagen.

Wat verdient een uitvaartbegeleider?

De beginnende Uitvaartverzorger verdient € 2000 per maand. Door extra bijscholing, specialisatie en promotie kan dit oplopen tot € 3800. Over het algemeen hoort bij een hoger salaris voor de Uitvaartverzorger tevens een grotere verantwoordelijkheid, dus als bedrijfleider of manager van de uitvaartonderneming.

Wat houdt een uitvaart in?

Een uitvaart of lijkbezorging is het geheel van de handelingen en plechtigheden na het overlijden van een persoon. De uitvaart wordt besloten met een teraardebestelling of een crematie. Het begrip begrafenis omvat zowel de uitvaart als de teraardebestelling.

Wat heb je nodig om begrafenisondernemer te worden?

Uitvaartondernemer is een vrij beroep, net als de meeste andere beroepen rond het levenseinde. Wie wil werken bij een uitvaartbedrijf wordt intern opgeleid en/of kan een opleiding tot uitvaartverzorger volgen bij Docendo in Geldermalsen, Meander uitvaartopleidingen in Zwolle.

Welk niveau heb je nodig voor uitvaartverzorger?

De basis van Docendo (Academie voor uitvaartzorg )vormt de opleiding tot uitvaartverzorger. Het is een opleiding op MBO+niveau. Deze duurt ca. een jaar en bestaat uit twintig lesdagen en vijf tot tien stagedagen.

Hoe start ik een eigen uitvaartonderneming?

In Nederland kan iedereen een uitvaartonderneming starten. Er zijn geen eisen ten aanzien van kennis en kunde van het regelen en uitvoeren van uitvaarten, waaraan men moet voldoen. BGNU betreurt dat en heeft daarom het Keurmerk Uitvaartzorg in het leven geroepen.

Gerelateerde berichten: