Wat is groter Afrika of Azië?

Wat is groter Afrika of Azië?

Wat is groter Afrika of Azië?

Azië (ca. km²) Afrika (ca. km²)

Wat zijn de zes continenten van de wereld?

Op aarde bevinden zich, gerangschikt van groot naar klein, de volgende continenten: Eurazië (bestaande uit de werelddelen Azië en Europa), Afrika, Amerika, Antarctica en Australië.

Wat zijn de indelingen van een continent?

Indelingen van de wereld in continenten. Een continent is een zeer grote landmassa die niet of vrijwel niet met andere landmassa's verbonden is, en die zo groot is dat er plekken zijn waar een landklimaat of overgangsklimaat heerst. Hierbij wordt alleen gelet op land en water, niet op de waterdiepte, onderzeese bergruggen of het continentaal plat.

Wat is een continent of werelddeel?

Een continent of werelddeel is een heel groot stuk land, begrensd door een of meer oceanen. De continenten liggen niet vast maar bewegen voordurend heel langzaam. Zo'n 250 miljoen jaar geleden zaten ze bijvoorbeeld allemaal aan elkaar vast en vormden ze het supercontinent Pangea.

Wat zijn de zeven continenten van Antarctica?

Zeven continenten: Afrika, Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Antarctica Zes continenten (versie 1): Afrika, Eurazië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Antarctica Zes continenten (versie 2): Afrika, Europa, Azië, Amerika, Australië en Antarctica Olympisch systeem: Afrika, Europa, Azië, Amerika en Australië

Gerelateerde berichten: