Wat voor soorten pil zijn er?
Inhoudsopgave
- Wat voor soorten pil zijn er?
- Wat is Noranelle?
- Wat vermindert de werking van de pil?
- Welke vorm van anticonceptie past bij mij?
- Hoe groot is de kans op trombose met de pil?
- Kan je zo maar stoppen met de pil?
- Wanneer start je met de pil?
- Wat is een verbuiging van pil?
- Is de pil niet betrouwbaar als je vergeet of laat inneemt?

Wat voor soorten pil zijn er?
Je hebt 2 soorten: De gewone pil heeft 2 hormonen (oestrogeen en progestageen). Deze heet daarom combinatiepil. De minipil heeft 1 hormoon (progestageen).
Wat is Noranelle?
- Noranelle is een anticonceptiepil en wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. - Elke tablet bevat een kleine hoeveelheid van twee verschillende vrouwelijke hormonen: levonorgestrel en ethinylestradiol. - Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, worden 'combinatie'-pillen genoemd.
Wat vermindert de werking van de pil?
Medicijnen die minder goed samengaan met de pil De voornaamste zijn: medicijnen tegen epilepsie; sommige medicijnen tegen tuberculose; medicijnen tegen schimmelinfecties (antimycotica).
Welke vorm van anticonceptie past bij mij?
Welke anticonceptie past bij jou? Er zijn verschillende soorten anticonceptie. Misschien gebruik je al anticonceptie, maar wil je weten of een andere methode misschien beter bij jou of jullie past. Met deze keuzehulp kun je zien welke methoden bij jouw wensen passen en er meer over lezen.
Hoe groot is de kans op trombose met de pil?
Wat is de kans op trombose voor u? Het gebruik van de combinatiepil, de ring of de pleister is veilig. De kans op trombose is klein. De kans op trombose is bijvoorbeeld groter tijdens de zwangerschap en in de eerste 6 weken na de bevalling.
Kan je zo maar stoppen met de pil?
Je kunt op elk moment stoppen met de pil, maar vaak wordt geadviseerd om je strip af te maken. Tijdens de onttrekkingsbloeding die volgt ben je gewoon nog beschermd. Pas op de dag dat je aan een nieuwe strip zou beginnen, maakt je lijf zich op om de natuurlijke cyclus weer over te nemen.
Wanneer start je met de pil?
Starten met de pil. Als je voor het eerst met de pil start, neem je de pil op de eerste dag van je menstruatie. Je bent dan onmiddellijk beschermd tegen zwangerschap. Je kan ook op een ander moment starten. Maar gebruik dan de eerste 7 dagen naast je pil ook een condoom als je seks hebt.
Wat is een verbuiging van pil?
Uitspraak: [pɪl] Verbuigingen: pil|len (meerv.) 1) geneesmiddel in de vorm van iets kleins dat je kunt doorslikken Voorbeeld: `een pilletje tegen de hoofdpijn` 2) voorbehoedmiddel in de vorm van tabletjes...
Is de pil niet betrouwbaar als je vergeet of laat inneemt?
De pil is niet of minder betrouwbaar als je ze vergeet of te laat inneemt, en in combinatie met sommige geneesmiddelen. ... Als dat niet zo is, vraag dan bij je huisarts om een pil met een andere samenstelling. De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Gebruik dus ook een condoom als je met een nieuwe partner vrijt.