Hoeveel meter moet scherpe lading boven het wegdek worden vervoerd?

Hoeveel meter moet scherpe lading boven het wegdek worden vervoerd?

Hoeveel meter moet scherpe lading boven het wegdek worden vervoerd?

Scherpe lading Deze lading moet zo zijn afgeschermd dat ze geen gevaar meer oplevert. Deze eis geldt niet voor lading die zich hoger dan 2 meter boven het wegdek bevindt. Volgens de Hoge Raad is lading scherp, als ze hoekig, niet vloeiend is. Metalen buizen met een doorsnede van 13 mm beoordeelde de Raad als scherp.

Hoe ver mag de lading op het dak maximaal uitsteken?

Aan de achterzijde mag lading niet meer dan 1 meter uitsteken, maar nooit meer dan 5 meter achter het hart van de achterste as. Verder mag lading niet meer dan 60 cm achter de bumper uitsteken, als de afstand tussen het wegdek en de lading meer bedraagt dan 55 cm.

Wie is verantwoordelijk voor het zekeren van de lading?

Wat zegt de wet? Volgens veel vervoerders ligt alle verantwoordelijkheid voor het laden, stuwen, zekeren en controleren van de lading bij de verlader, maar verladers denken daar vaak anders over.

Wat mag je uitsteken met een aanhanger?

Deelbare lading mag aan de zijkanten maximaal 20 cm uitsteken, ondeelbare lading mag aan de zijkanten meer dan 20 cm uitsteken als de aanhanger niet breder dan 3 m is. Aan de achterkant mag deelbare lading niet meer dan 1 m uitsteken, ondeelbare lading mag onder voorwaarde meer dan 1 m uitsteken.

Hoe lang mag een eenassige aanhangwagen zijn?

Ondeelbare lading mag aan de achterzijde van een meerassige aanhangwagen maximaal 4 m uitsteken, gemeten vanaf de achterste achteras; echter de uitstekende lengte mag niet meer zijn dan 0,5 x de lengte van het voertuig of aanhangwagen.

Hoe lang is een aanhanger?

Lengte van een aanhangwagen De lengte van een enkelassige middenasaanhangwagen is beperkt tot 8,00 meter. Aanhangwagens met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg mogen 12,00 meter lang zijn. Kermis- en circusvoertuigen mogen in Nederland niet langer zijn dan 14,00 meter.

Hoe lang mag een autotransporter zijn?

De maximale lengte van voertuigen die personenauto's vervoeren wordt verruimd. In plaats van twintig meter mogen de 'autotransporters' in het vervolg 20,75 meter meten. Transport en Logistiek Nederland is hier bijzonder verheugd over.

Hoe hoog mag een aanhanger geladen zijn?

De maximale hoogte met lading is het zelfde als zonder lading. Dit is altijd 4 meter. Het voertuig inclusief lading mag in de breedte totaal maximaal 3 meter zijn, dit is enkel zo bij ondeelbare lading. Bij een deelbare lading mag deze niet in de breedte uitsteken.

Hoe breed mag je op de weg?

Breedte personenauto's: 2.55 meter op verharde en 2.20 meter op onverharde wegen. Breedte aanhangwagens: 2.55 meter, met uitzondering van geconditioneerde voertuigen ( koelwagens), welke 2.60 meter breed mogen zijn.

Gerelateerde berichten: