Welke invloed heeft de zon op je huid?

Welke invloed heeft de zon op je huid?

Welke invloed heeft de zon op je huid?

De UV-B-straling is voornamelijk verantwoordelijk voor het rood worden van de huid (erytheem) en het bruiningsproces. De UV-B stralen beschadigen de cellen in de opperhuid waarbij stoffen vrijkomen die de bloedvaten in de lederhuid doen verwijden. Het resultaat is een voor het oog zichtbare roodheid van de huid.

Is de zon slecht voor je huid?

De bekende risicofactor voor huidkanker is teveel uv-straling. Elke keer als je huid verbrandt, beschadigt je DNA onherstelbaar. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. Als je tijdens je kinderjaren vaak bent verbrand, vergroot dit je kans op huidkanker op latere leeftijd.

Is de zon goed voor je huid?

Door de zon sterven alle bacteriën op je huid. Heb je dus last van acne of eczeem? Dan is de zon een goed middeltje om een zuivere huid te krijgen. Jouw lichaam heeft vitamine D nodig om calcium op te kunnen nemen.

Hoeveel zon is schadelijk?

Extra bescherming is een must. Over de middag – tussen 12 en 15 uur – is de uv-straling het hevigst. Mensen met huidtype 1 en 2 dienen extra voorzichtig te zijn.

Wat bestaat de zon uit?

Als geheel bestaat de zon vooral uit waterstof, daarna uit helium, en een klein deel bestaat uit zwaardere elementen als koolstof, zuurstof en verschillende metalen. Anderhalf procent van deze zwaardere elementen is afkomstig uit de moleculaire nevel waaruit de zon is ontstaan, de rest is in de zon zelf gevormd.

Wat is de samenstelling van de zon?

Samenstelling van de zon. De zon is een hoofdreeksster van middelgrote klasse en meet 1.392.700 km in doorsnede, dit is 109 maal zo groot als de doorsnede van de aarde, de aarde past qua volume dan ook miljoenen malen in de zon.

Wat is de temperatuur van de zon?

Aan het oppervlak van de zon is de temperatuur ongeveer 5500 graden (5800 Kelvin ). Er zijn ook zonnevlekken en daar is het wat koeler. In de kern (het binnenste) van de zon is het juist veel heter, namelijk 15,5 miljoen Kelvin. De zon bestaat zelf vooral uit waterstof .

Wat is de diameter van de zon?

De Zon heeft een diameter van 1.392.684 km met een onzekerheid van 130 km. Dit komt overeen met een diameter van 109 maal die van de Aarde, waarmee de Zon het grootste hemellichaam in het zonnestelsel is. De Aarde past er meer dan een miljoen keer in. De straal van de Zon is bijna twee keer zo groot als de afstand tussen de Aarde en de Maan.

Gerelateerde berichten: