Wat gebeurt er in een pop van een vlinder?

Wat gebeurt er in een pop van een vlinder?

Wat gebeurt er in een pop van een vlinder?

Binnenin de pop wordt de rups omgebouwd in een vlinder. Hoe dit precies gaat is nog niet bekend, maar zeker is dat bijna alle lichaamsdelen van de rups worden afgebroken. Uit deze stoffen wordt de vlinder opgebouwd. Bij de laatste vervelling verandert de rups in een pop.

Hoe verandert een rups in een vlinder?

Uit de eitjes komen larven gekropen, de rupsjes. Voordat een rups kan veranderen in een vlinder, moet hij eerst heel veel eten. Daardoor groeien ze supersnel! Sommige rupsen worden wel 10.000 keer zwaarder in minder dan 20 dagen.

Hoe lang duurt verpoppen?

Hoe snel de levenscyclus gaat, is afhankelijk van de tijd van het jaar. Hoe meer licht en warmte, hoe sneller de ontwikkeling gaat. De ontwikkeling van een rups duurt ongeveer 13 tot 24 dagen. De rups vervelt in deze periode een paar keer en wordt steeds groter.

Hoe lang duurt het voor een cocon uitkomt?

Hoe meer licht en warmte, hoe sneller de ontwikkeling gaat. De ontwikkeling van pop tot vlinders duurt ongeveer 8 tot 16 dagen.

Hoe lang duurt het van pop naar vlinder?

Soms kan het zelfs bij één soort verschillen zoals bij het groot koolwitje. In de zomer duurt het iets meer dan een week tot het koolwitje uit de pop kruipt. Maar in de winter overwintert hij als pop, en dan duurt het veel langer, wel 1 dagen.

Wat is een Popstadium?

Het popstadium is fase drie, na (fase één) de eitjes, en daarna (fase twee) de larven. Voor zowel werkbijen, darren als koninginnen is de tijdsduur van de fasen van eitjes en larven gelijk (resp. 3 en 6 dagen).

Wat voor soort rups is dit?

Monarchvli...Eikenproc...Dennenpr...Euproctis pseudoco...Koninginn...Plakker Rups/Soorten

Gerelateerde berichten: