Waar staat afkorting Nm voor?

Waar staat afkorting Nm voor?

Waar staat afkorting Nm voor?

Nm is de afkorting van newton-meter. Wat doet het? Newton-meter is de eenheid van koppel. Het koppel van een motor behoort dus te worden uitgedrukt in Nm en niet meer in kilogram-meter (kgm) of meter-kilogram (mkg).

Wat is Nm koppel?

De hoeveelheid van deze kracht wordt aangeduid in Nm (newtonmeter). Eén Nm is de kracht van 1 newton op een afstand van 1 meter tot het draaipunt. De berekening hiervoor is dus: Nm = Uitgeoefende kracht x afstand tot draaipunt. Dit is de basisregel voor koppel.

Wat is Nm kracht?

Een newtonmeter (N·m of Nm) is in het SI-stelsel de eenheid voor koppel (moment). Het is een samengestelde eenheid overeenkomend met de kracht van 1 newton uitgeoefend op een arm van 1 meter.

Hoeveel kracht is 10 Nm?

10 Newton komt overeen met 1kg. Dus wanneer iets met 20 Nm (Newtonmeter) aangedraaid moet worden wil dat dus zeggen dat je met 2kg aan een sleutel van een meter moet trekken om de bout vast te zetten.

Hoeveel watt is 85 Nm?

Een vermogen van 250 watt met een trapondersteuning tot 340%, een maximaal koppel van 85 Nm, een extreem sportief wegrijgedrag en de trapfrequentieondersteuning tot 120 omwentelingen per minuut vormen momenteel de benchmark. Voor de Speed motor heeft u een bromfietskenteken en een bromfietsrijbewijs nodig.

Gerelateerde berichten: