Wat is de betekenis van de naam Michael?

Wat is de betekenis van de naam Michael?

Wat is de betekenis van de naam Michael?

Michaël is een Hebreeuwse jongensnaam die 'wie is als God? ' betekent. Het is de naam van een van de aartsengelen. Hij wordt genoemd in de Bijbelboeken Daniël, Judas en Openbaring.

Hoe schrijf je Michael?

Maikel is afgeleid van Michaël. Bijna 12.500 mannen heten Michaël, 37.000 mannen schrijven hun naam als Michael. Michaël werd vooral gebruikt tussen 19, daarna gaf men de voorkeur aan Michael. De vrouwelijke vormen Michaela en Michaëla zijn veel minder gebruikelijk.

Wie was Michaël?

De aartsengel Michaël is volgens de christelijke traditie de aanvoerder van de hemelse legers in de strijd tegen de duivel. Wie is als God? De Hebreeuwse naam mikaeel betekent 'Wie is als God?' In de christelijke traditie wordt Michaël gerekend tot de hemelse rangorde der aartsengelen.

Wat betekent Mike in het Engels?

Mike is een Engelse jongensnaam. Het betekent `Die als God is`.

Wat is de naam Michaël?

Michaël is een Hebreeuwse jongensnaam die ‘wie is als God?’ betekent. Het is de naam van een van de aartsengelen. Hij wordt genoemd in de Bijbelboeken Daniël, Judas en Openbaring. In West-Vlaanderen kwam de naam in de twaalfde eeuw in gebruik, in Holland vanaf het einde van de dertiende eeuw.

Wat is de betekenis van de naam Michel?

Michel is een Franse naam voor jongens. De betekenis is `Die als God is` De naam Michel wordt het vaakst gegeven aan Waalse jongens. (2 keer vaker dan aan Nederlandse jongens.)

Wat is de betekenis van Michael?

Michael is een Engelse naam voor jongens. De betekenis is `Die als God is` De naam Michael wordt het vaakst gegeven aan Amerikaanse jongens. In de top 50 van Amerikaanse jongens staat Michael op nummer 3. (gemiddelde van 10 jaar)

Wat zijn de Franse namen met een L?

Franse namen met een L Léa, Lilou, Lily, Loïs, Louise, Lorelei, Louna, Lucie Laurent, Leandre, Léo, Loïc, Louis, Lucas, Lucien, Ludovic Franse namen met een M Madeleine, Maëlys, Magali, Maïté, Manon, Margaux, Milou, Mégane Maël, Matéo, Mathieu, Matthis, Maurice, Maxime, Morgan, Maximilien Franse namen met een N

Gerelateerde berichten: