Hoe bereken je het volume van de aarde?

Hoe bereken je het volume van de aarde?

Hoe bereken je het volume van de aarde?

De inhoud bereken je door de lengte, de breedte en de hoogte met elkaar te vermenigvuldigen. Inhoud = lengte (l) x breedte (b) x hoogte (h). 1 dm3 = 1 liter.

Hoe kun je het volume van een hoeveelheid vloeistof meten?

Het volume van vloeistoffen meet je met een maatcilinder. Een maatcilinder gebruiken en aflezen is een praktische vaardigheid.

Hoe is de dichtheid berekenen?

Om de dichtheid te berekenen gebruikt men de formule. ρ = m V. {\\displaystyle \\rho = {\\frac {m} {V}}} Hierin is: ρ = dichtheid (kg m -3) m = massa (kg) V = volume (m 3) In het SI-systeem wordt de dichtheid uitgedrukt in kgm -3, vaak echter wordt ook de niet-SI-eenheid gcm 3 gebruikt.

Wat is de dichtheid van een stof?

De dichtheid geeft aan hoeveel massa (gewicht) van een stof aanwezig is in een bepaald volume De dichtheid wordt algemeen aangeduid met een letter van het Griekse alfabet, de Rho (ρ). Om de dichtheid te berekenen gebruikt men de formule {displaystyle rho = {frac {m} {V}}}

Wat is de dichtheid in het SI-systeem?

ρ = dichtheid (kg m -3) m = massa (kg) V = volume (m 3) In het SI-systeem wordt de dichtheid uitgedrukt in kgm -3, vaak echter wordt ook de niet-SI-eenheid gcm 3 gebruikt.

Wat is de afstand van de aarde tot de zon?

De afstand tot de Zon bedraagt gemiddeld bijna 150 miljoen km en de snelheid waarmee de Aarde om de Zon beweegt is 29,783 km/s. De Aarde bereikt het perihelium in haar baan (de plek waar ze het dichtst bij de Zon staat) op 3 januari en het aphelium (het verste punt van de Zon af) rond 4 juli.

Gerelateerde berichten: