Hoe bestuur je een Formule 1-auto?

Hoe bestuur je een Formule 1-auto?

Hoe bestuur je een Formule 1-auto?

Formule 1-auto's zijn uitgerust met een halfautomatische versnellingsbak. De coureur verandert de gekozen versnelling door middel van "flippers" achter het stuur. De aandrijving is op de achterwielen. Een moderne koppeling in een Formule 1-auto bestaat uit meerdere koolstof platen met een massa van maar 1 kg.

Hoe schakelen F1?

1:538:34Suggested clip 58 secondsF1 2020 Tips | Hoe Handmatig Schakelen - YouTubeYouTube

Hoeveel knoppen zitten er op een F1 stuur?

In de Formule 1 heeft het stuur nog veel meer cruciale functies om de wagen met succes in de rondte te laten gaan. Het stuurwiel van wereldkampioen Lewis Hamilton beschikt in totaal over zestien knoppen, zes draaiknoppen en drie schakelaars - buiten de schakelflippers en koppeling.

Wat is vrije pitstop?

De pitstop controller, de man die vroeger met dat bord in de vorm van een lolly in zijn hand stond, krijgt alle signalen binnen, checkt of het veilig is om te vertrekken en geeft vervolgens de auto weer vrij. Eerder gebeurde dit door een bord om te draaien, maar inmiddels springt er een licht van rood naar groen.

Waarom pitstop niet onder 2 sec?

Zoals gezegd: het huidige record staat op 1.82 seconden. Omdat de marges zo klein zijn, zullen de ingebouwde vertragingen er vast en zeker voor zorgen dat tijden onder de twee seconden niet langer reëel zijn.

Gerelateerde berichten: