Hoe bereken je het getal pi?

Hoe bereken je het getal pi?

Hoe bereken je het getal pi?

Stel je het volgende voor: een cirkel heeft een diameter van 1 meter. De omtrek van de cirkel is dan precies 1 x Pi = 1 x 3,1415 = 3,1415 meter. Als de diameter van de cirkel 3 meter is, dan is de omtrek dus 3 x Pi = 3 x 3,1415 = 9,4245 meter.

Wat is het getal π?

Het getal π is het getal dat we krijgen wanneer we de omtrek van een cirkel delen door de diameter van die cirkel. De diameter van een cirkel is makkelijk te meten met een liniaal, in tegenstelling tot de omtrek, omdat die niet recht is. De animatie toont hoe π experimenteel bepaald kan worden. De diameter van de cirkel is 1 genomen.

Hoe wordt π gebruikt in de wiskunde?

Tegenwoordig wordt π gebruikt in vrijwel elk wiskunde- en natuurkundeboek. De kleine letter π dient niet verward te worden met de hoofdletter ∏. Deze laatste wordt in de wiskunde in een geheel andere betekenis gebruikt, namelijk voor een product van een rij getallen.

Wat is Pi in wiskunde?

Pi (wiskunde) Het getal π, wordt ook wel als pi geschreven, is een getal dat in wiskunde en meetkunde gebruikt wordt. Pi is een getal dat nooit lijkt te stoppen door de vele getallen achter de komma.

Wat is een wiskundige constante π?

De wiskundige constante π is een irrationaal getal. Dit houdt in dat π niet als een verhouding van twee hele getallen, niet als een eindige breuk te schrijven is. Dat betekent dat in de decimale voorstelling van π geen zich herhalende periode voorkomt, zoals bij een rationaal getal als de breuk 22/7 wel het geval is: 3,1 857...

Gerelateerde berichten: