Hoe bereken je de inhoud van een afgeknotte piramide?

Hoe bereken je de inhoud van een afgeknotte piramide?

Hoe bereken je de inhoud van een afgeknotte piramide?

De inhoud van een afgeknot prisma is gelijk aan de oppervlakte van een loodrechte doorsnede vermenigvuldigd met het gemiddelde van de lengtes van de opstaande ribben.

Wat is de formule van de oppervlakte van een trapezium?

Een trapezium bestaat uit vier hoeken en minimaal één paar evenwijdige lijnen. De oppervlakte van een trapezium kun je als volgt berekenen: Oppervlakte trapezium=12· som evenwijdige zijden· bijbehorende hoogte.

Hoeveel ribben heeft een afgeknotte piramide?

Afgeknotte piramide
Hoekpunten2n
Ribben3n
Zijvlakken per hoekpunt3
Ribben per zijvlak4 of n

Hoeveel ribben heeft een piramide met een zeshoekig grondvlak?

Een piramide met een zeshoek als grondvlak heeft 12 ribben en 7 grensvlakken. Een piramide met een zevenhoek als grondvlak heeft 14 ribben en 8 grensvlakken.

Hoe bereken je het volume van een piramide?

Het volume van een piramide berekenen. Om het volume van een piramide te berekenen moet je de oppervlakte van het grondvlak vermenigvuldigen met de hoogte van de piramide. Het resultaat deel je door 3, dat is alles! Lees dit artikel met...

Wat is het volume van een kubieke piramide?

Het volume van een piramide met een hoogte van 4 cm en een rechthoekig grondvlak met een breedte van 3 cm en een lengte van 4 cm is dus 16 cm 3. Vergeet niet om de uitkomst in kubieke eenheden te vermelden.

Wat is de inhoud van de piramide?

Een piramide past dus 3x in de omvattende kubus of balk. Vandaar dat de inhoud is maal 1/3. Het grondvlak van een piramide hoeft niet steeds 'op de grond' te liggen. Het grondvlak kan bijvoorbeeld ook een verticale stand hebben (omgevallen piramide).

Gerelateerde berichten: