Hoe bereken je de woonquote?

Hoe bereken je de woonquote?

Hoe bereken je de woonquote?

Voorbeeld Woonquote Piet heeft een bruto jaarinkomen van € 30.000. Dit is ook het toetsinkomen. Bij hypotheekverstrekker A mag bij dit inkomen 30 % van het toetsinkomen gebruikt worden voor woonlasten, dit is de woonquote. De maximale woonlast bedraagt dan € 30.000 X 30 % = € 9.000.

Welk bedrag telt mee voor hypotheek?

Eén van de belangrijkste factoren waarmee je maximale hypotheek wordt berekend is je inkomen. Hoe hoger je inkomen is, hoe meer je kunt lenen. Niet elk onderdeel van je bruto salaris inkomen wordt meegenomen. Incidenteel overwerk of provisie bijvoorbeeld niet, maar een 13e maand en vakantiegeld weer wel.

Wat is de woonquote?

De woonquote, ook wel financieringslast genoemd, is het percentage van jouw inkomen dat aan woonlasten besteed mag worden. De hoogte van de financieringslast is afhankelijk van het totale toetsinkomen, de huidige hypotheekrente en of je binnen tien jaar met pensioen gaat.

Hoeveel procent van je inkomen moet je sparen?

Het Nibud adviseert om 10 procent van je netto-inkomen opzij te zetten. Om dit uit te rekenen deel je dus simpelweg het bedrag dat op je bankrekening gestort krijgt elke maand door tien.

Hoeveel procent van inkomen aan woonlasten?

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) geeft aan dat huis lasten van 33% acceptabel is. Als het gaat om huurders zien we dat mensen gemiddeld 42% van hun inkomen uitgeven aan de huis lasten.

Hoe bereken je je hypotheek?

Bereken je maximale hypotheek aan de hand van je bruto jaarinkomen en dat van je partner. In het Rabobank Hypotheekdossier kun je een uitgebreide berekening maken. Zo weet je binnen 5 minuten wat je maandlasten zijn en krijg je een compleet beeld van je hypotheekmogelijkheden.

Hoe kunt u een onafhankelijke hypotheek berekenen?

Onafhankelijke hypotheek berekening U kunt natuurlijk de hypotheek berekenen op de websites van geldverstrekkers zoals ABN AMRO, Rabobank en ING. Vaak krijgt u dan verschillende uitkomsten, zoals te zien in ons onderzoek waar u de hoogste hypotheek krijgt .

Hoe bereken je maximale hypotheek in 2020?

Maximale hypotheek berekenen. Benieuwd wat je in 2020 kunt lenen? Bereken je maximale hypotheek aan de hand van je bruto jaarinkomen en dat van je partner. ... De lening bij je huidige hypotheekverstrekker wordt dan afgelost en je wordt hypotheekklant bij de Rabobank.

Wat is de maximale hypotheeklast per jaar?

Voorbeeld maximale hypotheeklast Stel jouw bruto inkomen per jaar is € 40.000 en dat van je partner € 21.000. Bij een toetsrente van 4,5% is de woonquote 26,5%. Dan is jouw maximale bruto hypotheeklast per jaar: € 61.000 x 26,5% = € 16.165.

Gerelateerde berichten: