Welk dier eet vis?

Welk dier eet vis?

Welk dier eet vis?

De kleine vissen worden zelf weer gegeten door grotere vissen, door, vogels, zeehonden en walvissen. Sommige van die dieren worden zelf ook weer gegeten, andere niet. Dieren die zelf niet gegeten worden staan aan de van de voedselketen.

Wat eten de dieren in de zee?

Zij jagen op bodemdieren zoals wormen, krabbetjes en garnalen. En dan zijn er nog de echte rovers: zeevissen die jagen op andere zeevissen: kabeljauwen en zeebaarzen bijvoorbeeld.

Welke zoogdieren eten vis?

Dat zijn de walvissen en walvisachtigen. Denk bijvoorbeeld aan de blauwe vinvis, de Groenlandse walvis en de potvis. Bij andere walvisachtigen zit het woord 'vis' niet in de naam, maar daar denken toch veel mensen van dat het vissen zijn: de bultrug, de orka en alle soorten dolfijnen.

Is Olifantenvlees lekker?

Toch is het de laatste jaren normaal geworden om olifant te eten in Afrika. Doordat het dier in de meeste gevallen wordt gedood door de mens, doorgaans stropers, blijft het vlees over. Dit wordt uitgedeeld aan de bevolking uit een dorp in de buurt. Maar ook bij premiers is olifantenvlees dus populair.

Wat eten goudvissen in de zee?

De meeste goudvissen zijn dol op appels, druiven, erwtjes, botersla, spinazie, worteltjes, broccoli, mais en boontjes. Maar let op, het is niet de bedoeling dat je een hele wortel in het aquarium gooit. Groenten moet je altijd eerst even koken en indien nodig de schil eraf halen.

Gerelateerde berichten: