Welke plant stinkt naar rottende mest?

Welke plant stinkt naar rottende mest?

Welke plant stinkt naar rottende mest?

Amorphophallus titanum – Reuzenaronskelk In het Engels heeft de plant de bijnaam corpse flower, oftewel lijkbloem. Dit komt uiteraard door de ontzettend vieze, sterk rottende geur die insecten zoals aaskevers en aasvliegen aantrekt.

Wat is de hoogste bloem ter wereld?

Rafflesia arnoldii is de grootste soort. Zijn bloem bereikt een diameter van bijna anderhalve meter en een gewicht tot 7 kg. Niet alleen heeft deze plant de grootste bloem op aarde, het is ook een van de meest onbegrepen organismen op de wereld....Rafflesia arnoldii.
Rijk:Plantae (Planten)
Familie:Rafflesiaceae
Geslacht:Rafflesia

Welke bloem bloeit 1 dag?

Daglelie (Hemerocallis) De daglelie is een vaste plant met prachtige, grote lelie-achtige bloemen. Elke bloem bloeit maar één dag, daar heeft deze zomerbloeier zijn naam ook aan te danken.

Welke plant stinkt naar poep?

Sinds twee jaar hebben inwoners van de straat in de herfstmaanden last van een poepgeur, die afkomstig blijkt te zijn van een rij Ginkgo Biloba-bomen. Als de bolletjes onder schoenen blijven zitten verspreiden ze de geur in huis.

Wat is de meest vieze geur?

De geur van zweetvoeten vinden de meeste mensen het smerigst. Maar veel mensen noemden ook kaas, sojamelk en appelsap als vieze geuren. Er zijn ook geurtjes die sommige mensen vies en andere juist heel lekker vinden, zoals benzine of verf.

Welke planten ruiken lekker?

Top 10 geurende tuinplanten

  • Ouderwetse, historische rozen. Modern geteelde rozen bloeien eindeloos en zijn sterk, want ongevoelig voor ziekten, maar ze geuren helaas nauwelijks. ...
  • Lavendel. ...
  • Geurgeranium (Pelargonium) ...
  • Siererwt (Lathyrus) ...
  • Dropplant (Agastache) ...
  • Jasmijn. ...
  • Sering. ...
  • Blauweregen (Wisteria)

Was stinkt naar kattenpis?

Maak een papje van bicarbonaat en een beetje water en bedek er de urineplek mee. Laat enkele uren intrekken, zodat het bicarbonaat de stank kan absorberen, en was de stof daarna uit. Citroen. Wrijf met een halve citroen over de plek, spoel uit met lauw water, wrijf opnieuw met citroen en spoel weer uit.

Waarom ruik ik kattenpis?

Waarom ruikt kattenurine zo sterk? De sterke geur komt omdat katten zeer geconcentreerde urine hebben. Een kat kan een grote hoeveelheid water uit hun urine absorberen. Veel katten zie je dan ook weinig drinken.

Gerelateerde berichten: