Hoe verloopt de goederenstroom?

Hoe verloopt de goederenstroom?

Hoe verloopt de goederenstroom?

goederenstroom = De goederenstroom loopt van boven naar beneden door de bedrijfskolom. Het artikel wordt gemaakt bij de producent en gaat dan via de schakels door de bedrijfskolom naar de winkel.

Hoe kun je een goederenstroom zo efficient mogelijk laten verlopen?

Zij moeten de goederen onder andere controleren, verplaatsen, ompakken en opslaan. Om ervoor te zorgen dat dit zo efficiënt mogelijk gebeurt, is een goede ontvangstprocedure noodzakelijk. Dit is een procedure waarin is vastgelegd wat er bij de ontvangst van een levering allemaal moet gebeuren en hoe dat moet gebeuren.

Wat is inslag goederen?

InslagGoederen die in een bedrijf binnenkomen, moeten een plek krijgen in het magazijn. De 'inslag' betekent dat het WMS systeem aangeeft waar in het magazijn plaats is en wat de beste plek is.

Wat is een cross dock?

Cross docking is een logistiek proces waarbij inkomende goederen meteen van de ontvangstlocatie worden verplaatst naar de uitgaande locatie zonder dat ze tussendoor worden opgeslagen.

Waarom crossdocking?

De voordelen. Eén van de grootste voordelen van cross docking is dat er veel meer snelheid in het proces kan worden toegepast. Verdere pickprocessen zijn onnodig, en ook is er geen sprake van opname in de voorraad. De goederen worden uitgeladen uit de inkomende trailer en direct in de vertrekkende trailer gezet.

Gerelateerde berichten: