Wie betaald dit gelach?

Wie betaald dit gelach?

Wie betaald dit gelach?

Wie het gelag betaalt moet al dan niet verdiend de straf voor anderen dragen. Het woord 'gelag' is de stam van het oude werkwoord geliggen (samenliggen), en had als zodanig de betekenis van: een verzameling van voorwerpen die bijeenliggen of bijeengelegd zijn.

Wat betekent een hart gelach?

Wie te maken krijgt met 'een hard gelag', is gedwongen de harde realiteit onder ogen te zien. Het is bijvoorbeeld een hard gelag als jouw favoriete voetbalteam een belangrijke wedstrijd verliest: je ondergaat als supporter dan een pijnlijk en treurig lot.

Hoe schrijf je een hard gelag?

Spreekwoorden: (1914) Een hard gelag, d.w.z. een hard lot, eene harde noodzakelijkheid; fri.: in hird gelach.

Wat is de betekenis van Homerisch gelach?

Als een overigens ernstige vergadering door een of ander onverwacht grappig voorval in een onbedaarlijk gelach uitbarst, spreekt men wel van “Homerisch gelach”.

Waar komt gelagkamer vandaan?

Geboren als boerenzoon in de Achterhoek.

Is het een hard gelag?

Een hard gelag, d.w.z. een hard lot, eene harde noodzakelijkheid; fri.: in hird gelach.

Wat is de betekenis van het gelag betalen?

Spreekwoorden: (1914) Het gelag betalen. Onder het gelag verstond men de vertering in een herberg gemaakt; in eigenlijken zin wil de uitdr. dus zeggen 'de vertering betalen hetzij zijn eigene, of ook die van anderen, met wie men in gezelschap geweest is, zoodat men deze vrijhoudt.

Wat betekent gelagkamer?

De gelagkamer of verbruikszaal is de ruimte van een café waar de klanten worden bediend.

Wat betekent het loont de moeite?

Dat is een kleine moeite en een groot gemak. Dat loont de moeite niet. Een vogel krijgt wel de kost, maar hij moet er moeite voor doen. Een zoete prater op de baan, neemt de moeite van het gaan.

Gerelateerde berichten: