Hoeveel wc's per persoon?

Hoeveel wc's per persoon?

Hoeveel wc's per persoon?

o Bepaal het aantal benodigde toiletten aan de hand van de bovengenoemde factoren. Gebruik als vuistregel: minimaal 2 toiletten en 1 toilet per 150 gelijktijdig aanwezige bezoekers. o 75% van de herentoiletten mogen vervangen worden door urinoirs. 1 plaskruis of plaszuil geldt als 4 urinoirs.

Hoeveel toiletten heb je voor 100 personen?

Alles is natuurlijk afhankelijk van het aantal bezoekers per dag maar de duur, type en locatie zijn eveneens bepalend om lange wachtrijen te vermijden. Voor kleine privéfeestjes tot 100 bezoekers volstaat het om 1 à 2 zittoiletten te voorzien.

Hoeveel wc's in je huis?

Voorgeschreven toiletruimtes en voorgeschreven badruimten zijn de toiletruimtes en badruimten die volgens het Bouwbesluit tenminste vereist zijn. In een woning is dat er over het algemeen één – één toiletruimte en één badruimte, of een combinatie van die twee.

Hoeveel toiletten restaurant?

Nieuwe horecagebouwen hebben 1 toilet nodig als er maximaal 15 personen gebruik van maken. Anders zijn er 2 toiletten vereist. Voor bestaande horecagebouwen is 1 toilet voldoende als er maximaal 25 personen gebruik van maken. Ventilatie met mechanische afvoer is niet verplicht.

Wat is een horecazaak?

Het woord Horeca is een samenvoeging van de woorden 'hotel', 'restaurant' en 'café'. Alle diensten die horen bij hotels, restaurants en cafés vallen onder de term Horeca. Daardoor zijn er veel verschillende functies binnen de branche. Elk horecabedrijf heeft sowieso één of meerdere horeca ondernemers.

Hoeveel toiletten in een gebouw?

Voor gebouwen met bijeenkomstfunctie, celfunctie, gezondheidszorgfunctie, industriefunctie, kantoorfunctie, onderwijsfunctie en sportfunctie: minimaal 2 toiletten, tenzij er niet meer dan 15 personen op de toiletruimte aangewezen zijn. Dan volstaat één toiletruimte.

Hoe ver komt een hangend toilet naar voren?

Je moet minimaal rekening houden met 60 cm beenruimte vóór de toiletpot en 20 cm aan elke zijde. Houd er ook rekening mee dat het toilet een stuk naar voren komt omdat het waterreservoir weggewerkt wordt in een voorzetwand.

Gerelateerde berichten: