Waarom komen zoveel woorden in het Nederlands uit het Latijn en Oud Grieks?

Waarom komen zoveel woorden in het Nederlands uit het Latijn en Oud Grieks?

Waarom komen zoveel woorden in het Nederlands uit het Latijn en Oud Grieks?

De reden waarom Griekse woorden vrij vaak voorkomen in verschillende talen, is omdat het Grieks, samen met Latijn, de taal van de wetenschap was en bijgevolg een sterke invloed uitoefende op andere talen. Hier een paar voorbeelden van Nederlandse woorden, met Griekse “roots”!

Wat is het meervoud van snelheid?

Woordherkomst en -opbouw
enkelvoudmeervoud
naamwoordsnelheidsnelheden
verkleinwoordsnelheidjesnelheidjes

Wat is het tempo in de muziek?

Tempo (muziek) Onder het tempo (van Italiaans tijd, meervoud: tempi) wordt in de muziek de snelheid verstaan waarmee een muziekstuk gespeeld wordt. Ter aanduiding van het tempo worden Italiaanse termen gebruikt, zoals allegro, vivace, presto en dergelijke, waarmee globaal het tempo bepaald is.

Wat is de aanduiding van het tempo?

Ter aanduiding van het tempo worden Italiaanse termen gebruikt, zoals allegro, vivace, presto en dergelijke, waarmee globaal het tempo bepaald is. Voor een nauwkeuriger aanduiding wordt de duur van een bepaalde noot vastgelegd, door verwijzing naar de metronoom.

Wat is het tempo in hiphop?

Afhankelijk van de maatsoort is dan het tempo bepaald. Een andere maat voor het tempo, die vooral in moderne muziekgenres zoals dance wordt gebruikt, is het aantal beats per minute (afgekort BPM, slagen per minuut). Hiphop gebruikt typisch tempi tussen BPM terwijl dit bij house eerder 110-140 is.

Gerelateerde berichten: