Wie mag bewakingsbeelden bekijken?

Wie mag bewakingsbeelden bekijken?

Wie mag bewakingsbeelden bekijken?

Wie mag de beelden bekijken? De beelden mogen enkel door de verantwoordelijke van de bewakingscamera worden bekeken. Hij of zij moet er dan ook voor zorgen dat de beelden voldoende beveiligd zijn. Onbevoegden mogen namelijk geen toegang hebben.

Kan de verzekering camerabeelden opvragen?

Verzekeraar geeft echter aan dat camerabeelden alleen voor verkeersmonitoring zijn bedoeld en alleen in bijzondere situaties door de politie opgevraagd mogen worden.

Waar moet je rekening mee houden als je camera's in je bedrijf plaatst?

Daarom mogen werkgevers alleen camera's ophangen als zij aan een aantal voorwaarden voldoen....Rechten werknemers en bezoekers

  • het recht om gegevens (camerabeelden) in te zien;
  • het recht om vergeten te worden;
  • het recht op beperking van de verwerking;
  • het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van persoonsgegevens.

Hoe lang houden ze camerabeelden bij?

Bewaartermijn van de beelden De beelden mogen volgens de Camerawet worden bewaard. De bewaartermijn is nooit langer dan één maand, behalve als opgenomen beelden kunnen dienen om een misdrijf aan te tonen of schade te bewijzen of om een dader, een ordeverstoorder, een getuige of een slachtoffer te identificeren.

Wat voor soort bewijs zijn camerabeelden?

Camerabeelden zijn ondersteunend bewijs. De politie maakt gebruik van camerabeelden als dat mogelijk is, namelijk in opsporingsonderzoeken. Er is een speciaal team binnen de politie die camerabeelden uitkijkt.

Gerelateerde berichten: