Wat is het meest gegeten groenten ter wereld?

Wat is het meest gegeten groenten ter wereld?

Wat is het meest gegeten groenten ter wereld?

Van alle groenten wordt de tomaat wereldwijd het meest gegeten. En ook in België lusten we er wel pap van, of beter gezegd, soep, sap, saus, snack of salade. Een gemiddelde Belg eet een ruime zes kilo tomaten per jaar, het equivalent van zestig verse tomaten.

Wat is de populairste groente?

Van alle groente is tomaat de vaakst gegeten groente, gevolgd door sla, komkommer, wortel en paprika. De lijst met meest gegeten groenten wordt ook aangevoerd door tomaat, gevolgd door wortel, sla, groentepakket en komkommer.

Wat is het grootste eten ter wereld?

Volgens de controleurs van het The Guinness Book of Records is het grootste feestgerecht ter wereld namelijk een gevulde kameel. Dat indrukwekkende gerecht is een traditie bij bedoeïenen en het is zeker voldoende voor honderd mensen. Absoluut feestelijk, want de kameel gaart aan een spit boven een open vuur.

Wat is het bekendste eten van de wereld?

Thaise curries, Indiase nan, Mexicaanse torilla's, Japanse sushi, Marokkaanse tajine's en Italiaanse pasta's. CNN deed eens onderzoek naar wat nou wel beschouwd het lekkerste eten ter wereld is. Daar kwam de volgende top-5 van gerechten uit.

Wat vinden de meeste mensen vies eten?

De meeste van onderstaande ingrediënten vind ik zelf lekker, maar ik hou er toch ook wel wat rekening mee als ik gasten op bezoek heb. Rode biet: de “zogenaamde aardesmaak” schrikt heel veel mensen af. Paddenstoelen: meestal is de textuur de boosdoener. Lever en andere ingewanden: één van de meest gehate ingrediënten.

Gerelateerde berichten: