Hoe luidt in het Latijn de uitdrukking zo God het wil?

Hoe luidt in het Latijn de uitdrukking zo God het wil?

Hoe luidt in het Latijn de uitdrukking zo God het wil?

Met name in reformatorische kringen is het goed gebruik om de Latijnse uitdrukking Deo volente te gebruiken bij uitnodigingen en datumvermeldingen. De uitdrukking betekent vertaald “Zo God het wil” en moet onderstrepen dat niet de mens maar God over de toekomst gaat.

Hoe schrijf je Deo volente?

Deo volente (Latijn, "als God het wil", afgekort d.v.) is een Latijnse uitdrukking die al door de Romeinen werd gebruikt om een voorbehoud te maken voor toekomstplannen, zoals bij aankondigingen van bruiloften, vieringen en andere bijeenkomsten.

Wat betekent DV op rouwkaart?

Deo volente is een Latijnse uitdrukking met de betekenis “zo de Heere wil en wij leven” of verkort “als God het wil”. Door het gebruiken van deze uitdrukking geef je aan afhankelijk te zijn van God Die het leven geeft. In reformatorische kringen wordt deze uitdrukking vaak gebruikt.

Hoe gebruik je Deo Volente in een zin?

5: Hopen en Deo volente gebruiken in één zin al hoop en afhankelijk van God wordt uitgedrukt. Een dubbele uitdrukking is niet juist. Niet juist: Wij hopen te gaan trouwen D.V. 16 september 2026.

Wat is de afkorting van DV?

De juiste schrijfwijze van de uitdrukking Deo volente. Deo volente is een Latijnse uitdrukking met de betekenis “zo de Heere wil en wij leven” of verkort “als God het wil”. Door het gebruiken van deze uitdrukking geef je aan afhankelijk te zijn van God Die het leven geeft.

Gerelateerde berichten: