Wat is de behandeling van diabetes type 2?

Wat is de behandeling van diabetes type 2?

Wat is de behandeling van diabetes type 2?

De behandeling van diabetes type 2 gebeurt met hulp van gezond eten, veel bewegen en vaak ook medicijnen voor bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol. En soms ook met insuline spuiten bij jezelf.

Wat zijn te hoge bloedwaarden?

Een normaal hemoglobinegehalte ligt bij mannen tussen de 8,5 en 11 millimolen per liter en bij vrouwen tussen de 7,5 en 10 millimolen per liter. Bij zwangere vrouwen mag de waarde na 30 tot 32 weken zwangerschap 6,3 millimolen per liter zijn.

Wat zijn de onderdelen van de behandeling van diabetes type 2?

De belangrijkse onderdelen van de behandeling van diabetes zijn gezond eten, genoeg bewegen, niet roken, medicijnen en insuline. Heb je diabetes type 2, dan krijg je meestal naast medicijnen ook voedings- en bewegingsadviezen. Want met een pilletje ben je er nog niet. Gezond eten en bewegen is vaak belangrijker.

Wat is de behandeling van diabetes?

Behandeling van diabetes. Voor de behandeling van diabetes maakt het uit welke soort diabetes je hebt. Daarnaast reageert iedereen anders op een behandeling. Dus een behandeling verschilt ook per persoon. De belangrijkse onderdelen van de behandeling van diabetes zijn gezond eten, genoeg bewegen, niet roken, medicijnen en insuline.

Wanneer brengt Novo Nordisk diabetes type 2 op de markt?

Novo Nordisk brengt vanaf 1 januari 2017 een nieuw middel voor de behandeling van diabetes type 2 op de markt. Het medicijn, uitsluitend op recept verkrijgbaar, bestaat uit twee werkzame stoffen in één pen. Het helpt het lichaam de bloedsuikerwaarde te verlagen gedurende de dag, de nacht en na maaltijden.

Gerelateerde berichten: