Wat gebeurt er als je te weinig zuurstof binnen krijgt?

Wat gebeurt er als je te weinig zuurstof binnen krijgt?

Wat gebeurt er als je te weinig zuurstof binnen krijgt?

Zuurstoftekort kan tot allerlei restschade leiden met als eerste de aantasting van geheugen en cognitieve stoornissen. Deze gevolgen worden lang niet altijd onderkend. Bij een langer durend zuurstoftekort ontstaat ook neurologische uitval.

Hoe merk je dat je te weinig zuurstof hebt?

Te weinig zuurstof in het bloed kan leiden tot klachten als benauwdheid, moeheid, verwardheid en onrust. Neem contact op met je huisarts als je deze symptomen ervaart.

Wat is ademdepressie COPD?

Bij mensen met emfyseem (COPD) wordt de ademhalingsprikkel bijvoorbeeld niet meer gereguleerd door het koolstofdioxidegehalte, maar door het zuurstofgehalte. Zuurstoftoediening kan dan leiden tot een ademdepressie. Andere klachten zijn uitdroging of beschadiging van de slijmvliezen.

Wat is ademhalings problemen?

Als u ademhalingsproblemen heeft, is de beweging van de lucht in en/of uit de longen geremd en bemoeilijkt. U moet dan hard werken om lucht binnen te krijgen. Het voelt alsof u door een rietje adem moet halen.

Wat is het gevolg van een Circulatiestoornis zuurstof?

De pijn ontstaat doordat de doorbloeding van de benen is verminderd. Dit is een gevolg van vernauwingen in de bloedvaten van het bekken of van de benen.De spieren krijgen hierdoor te weinig zuurstof. ( Er treedt dan een soort verzuring op ).

Gerelateerde berichten: