Hoe heet het laatste stukje eten?

Hoe heet het laatste stukje eten?

Hoe heet het laatste stukje eten?

Hoe lang dat chocolaatje ook blijft liggen, niemand wil de aso zijn die de laatste pakt. Dat we het laatste lekkere hapje op een schaal laten liggen, heet beleefdheid. Want als je het laatste koekje pakt, ontneem je iemand anders de kans om nog een koekje of iets anders lekkers te eten.

Wat betekent schoonbroer?

Schoonbroer en zwager hebben dezelfde betekenis, namelijk 'de broer van iemands partner' of 'de mannelijke partner van iemands zus of broer'.

Waar komt schoonbroer vandaan?

In de middeleeuwen was zwager de gewone Nederlandse benaming. De betekenis van het woord was toen ruimer dan tegenwoordig: men duidde er iedere aangetrouwde verwant mee aan, dus niet alleen een schoonzoon maar ook een schoonbroer en een schoonvader. De vrouwelijke pendant was zwagerin.

Waarom is het zwager ipv schoonbroer?

Zwager was vroeger een veel breder begrip dan tegenwoordig. Het betekende in het algemeen 'aangetrouwd mannelijk familielid'. Er kon dus niet alleen een schoonbroer, maar ook een schoonvader mee bedoeld zijn. Naast zwager was de variant zweger in gebruik.

Wat is de vriendin van mijn schoonbroer?

Schoonzus = Een schoonzus (of zwagerin) is een familielid, waarbij de verwantschap is ontstaan door een partnerschap: begint je broer-zus een relatie met een vrouw dan wordt zij je schoonzus.

Hoe noem je de vrouw van je zwager?

Een schoonzus, zwagerin of zwageres is een vrouwelijk aangetrouwd familielid, waarbij de verwantschap dus is ontstaan door een geregistreerd partnerschap of huwelijk.

Is slurpen beleefd?

In België (en veel andere westerse landen) wordt slurpen als onbeleefd en irritant gezien. Je hebt het je ouders vast wel eens horen zeggen toen je klein was. Het land waar iedereen heerlijk slurpt tijdens het eten is Japan.

Gerelateerde berichten: