Wat is de grootste vulkaan in ons zonnestelsel?

Wat is de grootste vulkaan in ons zonnestelsel?

Wat is de grootste vulkaan in ons zonnestelsel?

De meest indrukwekkende van allemaal is de Olympus Mons, de grootste vulkaan in het zonnestelsel. Hij is breder dan Engeland en drie keer zo hoog als de Mount Everest, de hoogste berg op Aarde. Op dit moment is geen enkele van die vulkanen actief.

Hoe groot is Olympus Mons op Mars?

Vraag: Op mars ligt de hoogste vulkaan van ons zonnestelsel. De vulkaan is drie keer zo hoog als de hoogste berg op aarde. Hoe hoog is de vulkaan? Antwoord: De vulkaan heet Olympus Mons, is ongeveer 26 kilometer hoog en heeft een lengte van 600 kilometer.

Wat is de hoogste berg in het heelal?

De allergrootste van allemaal is Olympus Mons. Doorgaans wordt de hoogte van deze berg op zo'n 21,9 kilometer geschat, gemeten vanaf de basis (al is de hoogte volgens andere schattingen zo'n 21,2 kilometer).

Welke planeet heeft de hoogste berg?

De grootste berg van het zonnestelsel is te vinden op Mars. Olympus Mons is een uitgedoofde vulkaan en heeft een indrukwekkende hoogte van 27 kilometer.

Hoe weten we dat Olympus Mons bestaat?

Observaties. De vulkaan werd al vanop Aarde waargenomen door telescopen in de 19e eeuw. De vulkaan werd aanvankelijk Nix Olympica ("Olympische sneeuw") genoemd. De Amerikaanse ruimtesonde Mariner 9, in een baan om Mars, nam in 1972 foto's van de vulkaan.

Wat is de grootste vulkaan van de wereld?

De grootste en nog actieve vulkaan ter wereld is de Mauna Loa op Hawaï die 4.170 meter boven de zeespiegel uit torent.

Hoe hoog is de berg Olympus?

Mount Olympus beklimmen is één van de spannendste wandel avonturen in Griekenland. De Olympus is de hoogste top van Griekenland en een van de hoogste pieken van Europa. De top, Mytika's, bevindt zich op 2.917 meter boven de zeespiegel.

Hoe is Olympus Mons ontstaan?

Ontstaan. Men vermoedt dat Olympus Mons op eenzelfde manier gevormd is als Hawaï. Het is een schildvulkaan, waarbij materiaal zeer diep uit de planeet aan het oppervlak komt en zo land vormt.

Gerelateerde berichten: