Welke breinaald voor sokken?

Welke breinaald voor sokken?

Welke breinaald voor sokken?

De korte breinaalden zonder knop worden ook wel sokkennaalden genoemd. Een set korte breinaalden bestaat meestal uit 4 of 5 naalden waarmee je sokken breit. Daarnaast zijn deze korte breinaalden handig voor het breien van boordjes.

Welke naalden voor sokken breien?

Je kunt sokken breien op kousenbreinaalden (of sokkennaalden) of met een rondbreinaald. Onze favorieten zijn de rondbreinaalden van KnitPro Zing 25 cm en de kousenbreinaalden van KnitPro Zing 20 cm.

Hoe bereken je welke lengte rondbreinaald je nodig hebt?

Als jij dus 100 steken op wil gaan zetten en je stekenverhouding is 20 steken per 10 cm, dan kies je voor een rondbreinaald met een lengte van 40 cm. Op een rondbreinaald met een lengte van 60 cm zouden de steken te ver uitgerekt moeten worden om prettig te kunnen breien.

Hoe brei je heen en weer op een rondbreinaald?

HEEN EN WEER BREIEN MET EEN RONDBREINAALD Je pakt de naald met steken erop vast in je linkerhand. In plaats van dat je nu een tweede breinaald oppakt met je rechterhand, pak je gewoon de bungelende naald vast. Je kan nu beginnen met breien.

Hoeveel steken voor een deken breien?

Bijvoorbeeld: als je een schootdeken wilt maken van 60 cm breed en je stekenproef is 2 steken per cm, dan moet je 120 steken opzetten. Als je 120 steken opzet krijg je een kleine schootdeken. Als je een middelgrote deken wilt, begin dan met 160 steken op te zetten. Voor een grote deken, zet je 200 steken op.

Gerelateerde berichten: