Waar staat Donbas voor?

Waar staat Donbas voor?

Waar staat Donbas voor?

Het woord Donbas is een samenstelling van Donets Basin, wat weer een afkorting is van Donets Coal Basin (Donets kolenbekken). De naam van het kolenbekken is een verwijzing naar het Donetsplateau; het laatste is vernoemd naar de rivier de Severski Donets.

Hoe groot is Donbass Oekraïne?

De hele regio Donbas is in totaal ruim 50.000 vierkante kilometer. Ter vergelijking: Nederland is ruim 40.000 vierkante kilometer groot. De grootste plaatsen in de regio hebben dezelfde namen als de provincies: Loehansk en Donetsk.

Welk gebied is de Donbas?

'Donbass' wordt tegenwoordig vooral geassocieerd met nu al acht jaar oorlog en separatisme in Loegansk en Donetsk, in het zuidoosten van Oekraïne. Het is echter ook een landstreek waar de bewoners prat gaan op een eigen identiteit die ontstaan is toen dit oude grensland in de negentiende eeuw industriegebied werd.

Wat is dombas?

Dombås is een kleine stad in de provincie Oppland ten noorden van de Gudbrandsdalen-vallei, die bekend staat als populaire tussenstop tussen Oslo en Trondheim.

Hoeveel Oekraïners wonen in Donetsk?

Volgens de volkstelling van 2018 woonden er 2.302.444 mensen – meer dan de helft van de totale bevolking van de oblast Donetsk – in het bezette gebied....Volksrepubliek Donetsk.
Донецкая народная республика Donetskaja narodnaja respoeblika
ReligieRussisch-orthodox
Oppervlakte8.902 km²
Inwonertal2.302.444 (258,6/km²)
Overige

Gerelateerde berichten: