Welk percentage uitgebreide verbranding?

Welk percentage uitgebreide verbranding?

Welk percentage uitgebreide verbranding?

Regel van 9
LichaamsdeelPer deelTotaal deel
Hoofd9%9%
Romp18% per zijde36%
Armen9% per arm18%
Benen18% per been36%
BE

Wat zijn de verschillende soorten brandwonden?

Verschillende soorten brandwonden: Eerstegraads brandwonden; bij deze soort brandwond ontstaat een rode, droge, pijnlijke plek. Tweedegraads brandwonden; hierbij is sprake van een rode en pijnlijke plek, die ook vochtig is en soms ontstaan er ook blaren. Derdegraads brandwonden; De brandwond is geelwit of bruin van kleur en doet geen pijn.

Wat is de oorzaak van brandwond?

Bij een eerstegraads brandwond is de huid nog niet beschadigd. De huid is rood, droog en pijnlijk. Soms is het ook wat opgezwollen. Als de huid inderdaad gesloten is, dan kun je ALHYDRAN gebruiken. Door de brandwond na te behandelen met een goede hydraterende crème zorg je voor een natuurlijk en mooi herstel van je verbrande huid.

Wat zijn de kenmerken van een eerste graads brandwond?

Kenmerken van een eerste graads brandwond 1 Rode en pijnlijke huid 2 Oppervlakkig: de huid is nog intact, er is dus geen sprake van een open wond 3 Soms gezwollen huid 4 De huid is droog en prikkelt

Wat is eerstegraads brandwond?

Eerstegraads brandwonden worden bijvoorbeeld veroorzaakt door: zonverbranding, heet water, ongelukjes met de kachel of een te heet strijkijzer. We zouden het eigenlijk een een eerstegraads verbranding moeten noemen en niet een eerstegraads brandwond. Dat komt doordat de huid niet stuk is, er is dus geen sprake van een wond.

Gerelateerde berichten: