Wat zijn de grootste cellen in het menselijk lichaam?

Wat zijn de grootste cellen in het menselijk lichaam?

Wat zijn de grootste cellen in het menselijk lichaam?

Eicellen zijn de grootste cellen in het menselijk lichaam. Ze zijn zo groot, dat ze zelfs met het blote oog te zien zijn. In contrast: een spermacel is de kleinste cel. Het kopje van een spermacel heeft een grootte van 5 micrometer bij 3 micrometer.

Wat is een menselijk lichaam?

Het menselijk lichaam bestaat uit de lichaamsdelen als het hoofd, de romp, de armen met handen en vingers en de benen met voeten en tenen en organen als de huid, de hersenen en de maag. Organen vormen samen orgaansystemen met een specifieke functies, zoals het spijsverteringsstelsel en het voortplantingssysteem. Het geheel is een organisme .

Wat is het bot van het menselijk lichaam?

Al met al is het bot – met uitzondering van tanden – de hardste substantie van het menselijk lichaam.

Wat is een lichaamsdeel?

Lijst van lichaamsdelen. Het menselijk lichaam heeft vele organen, lichaamsdelen die allemaal hun functie hebben. De bouw der organen wordt bestudeerd in de anatomie. Als lichaamsdeel worden aangemerkt: hoofd, romp, armen (met de handen en vingers) en benen (met de voeten en tenen ). Het lichaam bevat:

Wat zijn de organen van het menselijk lichaam?

Het menselijk lichaam heeft vele organen, lichaamsdelen die allemaal hun functie hebben. De bouw der organen wordt bestudeerd in de anatomie . Als lichaamsdeel worden aangemerkt: hoofd , romp , armen (met de handen en vingers ) en benen (met de voeten en tenen ).

Gerelateerde berichten: