Waar is de Zwarte Cross?

Waar is de Zwarte Cross?

Waar is de Zwarte Cross?

De Zwarte Cross wordt georganiseerd in de Schans in Lichtenvoorde. Het festivalterrein is grotendeels weiland en dus oneffen. Zeker bij slecht weer is het dus lastig rijden met een rolstoel.

Hoeveel hectare is de Zwarte Cross?

Op elke centimeter van het 160 hectare terrein is het feest. Op de 33 verschillende podia staan zo'n 250 bands en 1.000 theaterartiesten. Inmiddels is de Zwarte Cross één van de grootste festival van Nederland met 220.000 betalende bezoekers.

Wie organiseert Zwarte Cross?

Zwarte Cross is het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld. Op de 21e editie van het driedaagse festival in 2017 kwamen 220.000 bezoekers af. De organisatie ervan is indirect in handen van rockband Jovink en de Voederbietels.

Welke artiesten Zwarte Cross?

Tijdens de komende editie staan onder andere Dropkick Murphys, Danny Vera en De Jeugd Van Tegenwoordig op de planken van de Zwarte Cross....Check alle nieuwe toegevoegde namen hieronder:

 • Kensington.
 • Typhoon.
 • The Kik.
 • BöKKERS.
 • Mart Hoogkamer.
 • The Dirty Daddies.
 • DJ Paul Elstak.
 • Andre Manuel.

Hoeveel stages heeft Zwarte Cross?

Bezoekers komen zintuigen te kort op de crossbaan, stuntarena en bij de inmiddels 33 (!) verschillende podia met binnen- en buitenlandse muziek- en theateracts. Vaste bezoekers weten dat er elk jaar weer een hoop primeurs zijn op en rond het festival.

Hoeveel mensen komen naar Zwarte Cross?

Sinds de eerste editie in 1997 (1.000 bezoekers) groeide de Zwarte Cross uit tot een vierdaags feest met 220.000 daggasten en festivalkampeerders.

Hoeveel mensen komen er naar Zwarte Cross?

Met 222.000 bezoekers, 33 podia, 800 theaterartiesten, 18 uur cross-geweld en meer dan 250 bands uit binnen-en buitenland is de Zwarte Cross het grootste betaalde muziekfestival van Nederland. Dat vraagt om een snelle internetverbinding om alles op het gebied van automatisering in goede banen te kunnen leiden.

Wie komen er op Zwarte Cross?

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland en staat vooral bekend om haar randprogramma....Check alle nieuwe toegevoegde namen hieronder:

 • Kensington.
 • Typhoon.
 • The Kik.
 • BöKKERS.
 • Mart Hoogkamer.
 • The Dirty Daddies.
 • DJ Paul Elstak.
 • Andre Manuel.

Wat is er te doen op de Zwarte Cross?

Meer dan alleen een festival De Zwarte Cross biedt muziek, een markt, theater, activiteiten voor kinderen, een motorcross en stunts. Er is zelfs een kampeerterrein voor wie geen minuut van het festival wil missen. Naast 200.000 bezoekers trekt de Zwarte Cross veel voormalige en huidige wereldkampioenen.

Hoeveel podiums heeft Zwarte Cross?

Met 222.000 bezoekers, 33 podia, 800 theaterartiesten, 18 uur cross-geweld en meer dan 250 bands uit binnen-en buitenland is de Zwarte Cross het grootste betaalde muziekfestival van Nederland.

Hoeveel bezoekers per dag Zwarte Cross?

Sinds de eerste editie in 1997 (1.000 bezoekers) groeide de Zwarte Cross uit tot een vierdaags feest met 220.000 daggasten en festivalkampeerders.

Hoeveel kaarten zijn er voor Zwarte Cross?

Tien kaarten per bestelling Per bestelling zijn tien kaarten te koop, het maakt hierbij niet uit of dit dag- of campingkaarten zijn of een combinatie daarvan. De Zwarte Cross is van donderdag 14 tot en met zondag 17 juli op festivalterrein De Schans, langs de N18 bij Lichtenvoorde.

Hoeveel dagen is de Zwarte Cross?

Zwarte Cross 2021 zal dit jaar helaas weer niet doorgaan. Het zal nu volgend jaar plaatsvinden op 15, 16 & . Hieronder kan je meer informatie vinden over tickets en de line-up.

Welke datum is Zwarte Cross 2022?

– 17 jul. Zwarte Cross / Datum

Hoeveel liter bier Zwarte Cross 2019?

De harde cijfers: verdeeld over het terrein staan deze editie 21 biertanks opgesteld. Wie goed kijkt, kan ze net zien staan achter de grote hekken. Het zijn bepaald geen kleine jongens, in elke tank gaat 25.000 liter bier, goed voor zo'n 100.000 glazen.

Gerelateerde berichten: