Wat is de grootste provincie van de wereld?

Wat is de grootste provincie van de wereld?

Wat is de grootste provincie van de wereld?

Grootste provincies Qua oppervlak is Jakoetië, Rusland, het grootste landsdeel ter wereld. Het oppervlak bedraagt ruim drie miljoen km².

Wat is de rijkste provincie?

Gelderland heeft van alle provincies het grootste eigen vermogen, gevolgd door Noord-Brabant.

Welke provincie is het dichtstbevolkt?

De provincie met de hoogste bevolkingsdichtheid is Zuid-Holland, waar gemiddeld 1374 personen wonen per vierkante kilometer. Ook in Noord-Holland zijn er meer dan 1000 inwoners per vierkante kilometer. In Drenthe is het meeste landoppervlak per inwoner.

Welke provincie in Nederland heeft de minste inwoners?

Flevoland als kleinste provincie heeft er 39, Zuid-Holland met zijn 3,3 miljoen inwoners 55, het maximum.

Wat is de kleinste provincie ter wereld?

Het kleinste land ter wereld is eigenlijk een stad: Vaticaanstad. Het land ligt eigenlijk midden in Rome in Italië, maar is toch helemaal zelfstandig. Ze hebben bijvoorbeeld ook eigen euromunten. Pas sinds 1929 is Vaticaanstad een land.

Hoe rijk zijn de provincies?

Het vermogen van de provincies is ondergebracht op bankrekeningen en in obligaties. Dat geld hebben ze verdiend aan de verkoop van energiebedrijven de afgelopen tien jaar. In 2005 hadden de provincies samen 4 miljard aan spaargeld, inmiddels is dat dus 11 miljard meer.

Wat is de kleinste provincie?

Provincie Utrecht: de kleinste provincie van Nederland, maar vol prachtige kastelen, bijzondere natuur en de gezellige hoofdstad Utrecht.

Gerelateerde berichten: