Welke bedrijven zijn vertrokken uit Rusland?

Welke bedrijven zijn vertrokken uit Rusland?

Welke bedrijven zijn vertrokken uit Rusland?

Vanwege de vele economische sancties richting Rusland en de maatschappelijke druk, zijn er massaal bedrijven uit Rusland vertrokken. Het gaat om grote Amerikaanse namen als McDonald's, Starbucks, Coca Cola, Pepsi en ook de platenmaatschappij Universal Records. Maar ook de eigen Nederlandse Heineken vertrekt.

Hoeveel verdient Rusland aan gas?

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland heeft in de eerste honderd dagen van de oorlog in Oekraïne €93 miljard verdiend aan de export van fossiele brandstoffen. Het grootste deel van de uitvoer van Russisch olie en gas ging naar de Europese Unie.

Welke winkelketen heeft beslist om na dertig jaar aanwezig te zijn in Rusland alles te verkopen en definitief uit Rusland weg te trekken?

Na meer dan 30 jaar verdwijnt McDonald's definitief uit het Russische straatbeeld. Enkele weken na de start van de Russische invasie in Oekraïne kondigde het bedrijf al aan dat het zijn 850 restaurants in het land sloot, maar nu gaat McDonald's die filialen ook verkopen.

Wie trekt zich terug uit Rusland?

Olie- en gasconcern Shell trekt zich terug uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Daarmee volgt Shell het voorbeeld van het Britse BP en het Noorse Equinor, die ook al aankondigden afscheid te nemen van samenwerkingen met Russische staatsbedrijven.

Wat is er niet meer te koop in Rusland?

Wat is er gebeurd? Sinds de oorlog in Oekraïne willen veel Westerse bedrijven geen zaken meer doen met Rusland. Zara, Pull & Bear en Bershka sluiten daarom hun winkels daar. Ook onder meer Heineken, Samsung en Apple gaan ook geen producten meer leveren en Russen kunnen ook geen Netflix meer kijken.

Welke producten komen uit Rusland supermarkt?

Rusland is de grootste exporteur van graan, rogge en gerst. Vooral landen in het Midden-Oosten en Afrika zijn hier sterk afhankelijk van: het graan dat bijvoorbeeld Turkije en Egypte importeren komt voor ruim 70 procent uit Rusland. Ook Oekraïne is een grote exporteur van graan, maïs en zonnebloemolie.

Kunnen Russen naar Turkije reizen?

Russen kunnen met Mir-kaarten betalen Maar Turkije heeft een formule om Russische toeristen naar Turkije te laten reizen en zo de schorsing van Visa en Mastercard te omzeilen: Russen in Turkije krijgen toegang tot hun tegoeden via het Russische betalingssysteem van eigen bodem, Mir.

Gerelateerde berichten: