Wat voor cellen heb je?

Wat voor cellen heb je?

Wat voor cellen heb je?

Cellen worden onderverdeeld in twee verschillende types: prokaryotisch en eukaryotisch. In een prokaryotische cel (cellen van Bacteria en van Archaea) is er geen compartimentering (door membranen gescheiden delen van de cel) en komt het genetische materiaal "los" in de cel voor.

Welke cellen zijn er in het menselijk lichaam?

Het menselijk lichaam heeft veel verschillende cellen. Elke cel heeft een eigen bouw en functie: Zenuwcellen: deze geleiden elektrische impulsen. Gladde spiercellen: zorgen voor beweging in het darmstelsel en de bloedvaten.

Wat zijn de grootste organen in het menselijk lichaam?

Wist je dat organen – die met elkaar samenwerken – worden gerangschikt onder hetzelfde organenstelsel? Zo vormen de alvleesklier – nummer 8 – én de lever – nummer 2 – samen met de slokdarm, de maag en de darmen het spijsverteringsstelsel. Overigens hebben we dan al twee van de grootste organen in het menselijk lichaam te pakken!

Hoe ontwikkelt een cel zich?

Hoe ontwikkelt een cel zich? Een cel heeft een celcyclus van vier fasen: Fase 1: De groei: eerst zijn de cellen stamcellen. Later wordt het een gespecialiseerde cel, zoals een spiercel, zenuwcel, dekcel, eicel, steuncel of zaadcel. Wanneer een cel zich in een cel specialiseert, wordt dat differentiatie genoemd. Fase 2: Celdeling: de tweede fase ...

Wat is de cel opgebouwd?

Een cel is opgebouwd uit de volgende onderdelen: 1 Het celmembraan 2 Het cytoplasma 3 De celkern 4 Het golgi-systeemx 5 De centriolen 6 Het endoplasmatisch reticulum 7 De ribosomen 8 De lysosomen 9 De mitochondriën

Gerelateerde berichten: