Wat is het grootste inwendige orgaan?

Wat is het grootste inwendige orgaan?

Wat is het grootste inwendige orgaan?

De huid is ons grootste orgaan en ook één van de belangrijkste van het menselijk lichaam. De huid vormt een beschermende barrière tussen de externe omgeving en de organen in ons lichaam.

Welk menselijk orgaan heeft een vorm van een boon?

Je nieren zijn twee boonvormige organen die hoog achter in de buiktholte liggen, achter het buikvlies. De linkernier ligt achter de alvleesklier en de rechternier ligt achter de lever en de twaalfvingerige darm. Je nieren liggen aan de rugzijde van je lichaam en worden bedekt door de onderste ribben.

Wat is een lichaamsdeel?

Lijst van lichaamsdelen. Het menselijk lichaam heeft vele organen, lichaamsdelen die allemaal hun functie hebben. De bouw der organen wordt bestudeerd in de anatomie. Als lichaamsdeel worden aangemerkt: hoofd, romp, armen (met de handen en vingers) en benen (met de voeten en tenen ). Het lichaam bevat:

Wat is een menselijk lichaam?

Het menselijk lichaam bestaat uit de lichaamsdelen als het hoofd, de romp, de armen met handen en vingers en de benen met voeten en tenen en organen als de huid, de hersenen en de maag. Organen vormen samen orgaansystemen met een specifieke functies, zoals het spijsverteringsstelsel en het voortplantingssysteem. Het geheel is een organisme .

Wat zijn de grootste organen in het menselijk lichaam?

Wist je dat organen – die met elkaar samenwerken – worden gerangschikt onder hetzelfde organenstelsel? Zo vormen de alvleesklier – nummer 8 – én de lever – nummer 2 – samen met de slokdarm, de maag en de darmen het spijsverteringsstelsel. Overigens hebben we dan al twee van de grootste organen in het menselijk lichaam te pakken!

Gerelateerde berichten: