Wat is het grootste islamitische land?

Wat is het grootste islamitische land?

Wat is het grootste islamitische land?

Midden-Oosten Er wonen op de wereld ruim 1,5 miljard moslims. Bijna het hele Midden-Oosten is islamitisch. Ook in Noord-Afrika is het grootste deel van de bevolking islamitisch, vaak meer dan 95% van de bevolking. Maar het land met de meeste moslims is Indonesië: ruim 200 miljoen.

Welk land wonen de meeste moslims?

Arabische handelaren hebben Indonesië tot het grootste moslimland van de wereld gemaakt.

Welke landen behoren tot de Arabische wereld?

Welke landen behoren tot de Arabische wereld? De onderstaande landen behoren tot de Arabische wereld: Algerije. Bahrein. Egypte. Djibouti. Irak. Jemen.

Wat is het grootste land ter wereld?

Argentinië – 2.780.400 km2. Argentinië voert niet het lijstje van grootste landen ter wereld aan, wel is dit land het grootste van de Spaanstalige landen. Dit Zuid-Amerikaanse land grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili. Overigens beweert Argentinië zelf groter te zijn; het land claimt ook de Falklandeilanden, Zuid-Georgië, ...

Wat is het Arabisch Schiereiland of Arabië?

Het Arabisch Schiereiland of Arabië (Arabisch: شبه الجزيرة العربية shibh al-jazīrah al-ʻarabīyah of جزيرة العرب jazīrat al-ʻArab;"eiland van de Arabieren") is een gebied in Azië, direct ten oosten van Afrika. Het wordt begrensd door de Rode Zee, de Golf van Aden, de Indische Oceaan, de Arabische Zee, de Golf van Oman en de Perzische Golf.

Wat is het grootste land in Azië?

China is met 9.596.961 km2 het grootste land dat volledig in Azië ligt. Het is ook het land met de meeste inwoners ter wereld: 1,4 miljard! Het is daarom niet gek dat China de meeste steden met meer dan een miljoen inwoners ter wereld heeft. Het klimaat in China verschilt heel erg per regio.

Gerelateerde berichten: