Hoe ontstaat een Blizzard?

Hoe ontstaat een Blizzard?

Hoe ontstaat een Blizzard?

Een blizzard ontstaat als gevolg van een krachtige koude-luchtbrug uit richting van de poolregio. Daarbij dringt de polaire koude lucht in lagedrukgebieden tot ver naar het zuiden door, daar er op het Noord-Amerikaanse continent geen in Oost-West-richting verlopende gebergten bestaan.

Waar komen Blizzards voor?

Zeer koude, noordelijke lokale wind in Canada en Noord-Amerika. Blizzards zijn hevige sneeuwjachten, die optreden bij passages van koufronten in de winter. Achter het koufront wordt continentaal polaire lucht (cPL) aangevoerd waardoor sterke temperatuurdalingen optreden.

Waarom sneeuwt het in de winter?

Alle neerslag begint als sneeuw, behalve de zo karakteristieke motregen die bij temperaturen boven nul lager in de atmosfeer tijdens stabiele situaties ontstaat. Zodra waterdamp condenseert, ontstaan wolken.

Waarom valt er sneeuw?

Wat is sneeuw? Wat is sneeuw eigenlijk? Wanneer de temperaturen onder het vriespunt komen, krijgt de waterdamp hoog in de lucht een vaste vorm, het wordt omgevormd tot kleine ijskristallen. De optimale temperatuur voor dit proces is -12°C.

Waar komen Cuby and the Blizzards vandaan?

Cuby + Blizzards was een Nederlandse bluesband, afkomstig uit het Drentse Grolloo (toen Grollo geheten). De oorspronkelijke band werd geformeerd door Harry Muskee en bestond verder uit Eelco Gelling, Nico Schröder en Hans Kinds. Cuby + Blizzards in het televisieprogramma Twien in 1968.

Hoe lang duurt de sneeuwstorm?

Lage temperaturen, harde wind en stuivende sneeuw maken het verblijf buiten de deur uiterst onaangenaam en bij matige tot strenge vorst zelfs gevaarlijk. In België en Nederland duurt het soms jaren voor een volgende sneeuwstorm opsteekt, maar in sommige winters komen er twee of drie in korte tijd voor.

Welke plaats is onlosmakelijk verbonden met Cuby and the Blizzards?

Daarbij wordt niets over het hoofd gezien: opgroeien in het Nederland van na de oorlog, de invloed van Amerikaanse blueszangers en The Beat Generation, de eerste platen van Cuby + Blizzards, de successen, de legendarische boerderij in Grolloo en de soms wankele relatie met bandleden.

Waar komt de naam Cuby vandaan?

Bij het bedenken van de naam werd 'Blizzards' uit een woordenboek gehaald en 'Cuby' was de naam van de hond van Harry's buren. De bezetting was Harry Muskee (zang), Eelco Gelling (gitaar), Dick Beekman (drums), Willy Middel (bad) en Hans Kinds (slaggitaar).

Gerelateerde berichten: