Wat praten ze in Bulgarije?

Wat praten ze in Bulgarije?

Wat praten ze in Bulgarije?

Taal Bulgarije De officiële taal van het land is Bulgaars. De grote meerderheid van de bevolking spreekt dit dan ook. Het Bulgaars wordt zelfs ook door minderheden in het Griekse Thracië en in Moldavië gesproken, dit komt omdat het Bulgaars een Zuid-Slavische taal is.

Wat is de tweede taal van Bulgarije?

Circa 10% van de bevolking spreekt Turks. Verder worden er enkele zigeunertalen gesproken waarvan de Roma-taal de belangrijkste is. Het Russisch is de tweede taal van oudere Bulgaren. Vooral in de grote steden is de kennis van vreemde talen steeds beter.

Hoe moeilijk is Bulgaars?

Bulgaars is ingewikkeld Dit is een hele uitdaging. Het Bulgaars behoort tot een andere taalfamilie dan de West-Europese talen. Het heeft daardoor geen connecties met de talen die ik (een beetje) spreek, zoals Nederlands, Engels of Frans. In het begin kon ik er daardoor niets van maken.

Is Bulgarije duur?

Gemiddeld is het leven in Bulgarije 55%-60% goedkoper dan in Nederland of België. Wat echt goedkoop is, is eten, boodschappen en uitgaan. Kleding kun je ook zeer goedkoop vinden, al is het dan van bedenkelijke kwaliteit. Voor betere kleding en electronica betaal je hetzelfde als in Noord-Europa.

Waar hoort Bulgarije bij?

De Republiek Bulgarije is een land in Zuidoost-Europa. Het land grenst aan Roemeniė, Serviė, Noord-Macedoniė, Griekenland en Turkije. Bulgarije is op 1 januari 2007 lid geworden van de Europese Unie.

Waar ben je Bulgaars?

Dit komt waarschijnlijk als een verrassing, maar er zijn veel verschillende nationaliteiten in Sofia. Er worden dus ook heel veel verschillende talen gesproken. Desondanks is het Bulgaars nog steeds de meest gesproken taal in Bulgarije.

Gerelateerde berichten: