Hoe moet je een tomatenplant verzorgen?

Hoe moet je een tomatenplant verzorgen?
Qua verzorging hebben tomatenplanten vooral behoefte aan een zonnige standplaats en warme, goed bemeste, waterdoorlatende grond. Geef altijd water onderaan de plant. Zo heeft je tomaat minder kans op schimmelziekten. Geef ook liever 1x in de week heel veel water in plaats van elke dag een klein beetje.
Hoe groeien tomaten het best?
Je zaait tomaten 5mm diep in goed vochtige zaai- en stekgrond. Je wil tot aan het kiemen geen water meer geven. Teveel water, water dat blijft staan, kan je zaadje doen rotten voor het kan kiemen en dan is het vaak 'game over' voor je teelt en kan je herbeginnen.
Hoe ver moet je tomatenplanten van elkaar staan?
Plantafstand: minimum 75 cm tussen de rijen. Plantafstand: minimum 35 cm aan tussen de planten. Plant tomaten diep genoeg, aan de stam zullen dan extra wortels groeien. Je kan ze ook schuin planten en het bovenste deel omhoog laten steken.
Wat is de inhoud van de tomaat?
Een tomaat bestaat voor het overgrote deel uit water en bevat slechts 5 tot 7% droge stof. Van die droge stof is de helft suikers, 9% appelzuur, 4% citroenzuur en de rest bestaat uit aminozuren, mineralen en zouten. Hoewel een tomaat meer dan 400 aromatische stoffen bevat, maken deze slechts 0,1% van de tomaat uit.
Wat zit er in de tomaat?
De tomaat barst van de vitaminen en mineralen. Er zit veel vitamine A, B1, B3, B6, C, E en vitamine K in. Daarnaast is deze vuurrode, sappige groente rijk aan de mineralen kalium, molybdeen, koper, magnesium en mangaan. De tomaat beschermt tegen vrije radicalen die ontstaan als de zon te lang op de huid brandt.
Wat is de geneeskracht van tomaat?
De geneeskracht van tomaat Tomaat is een heerlijke groente die net als fruit rauw gegeten kan worden als snack. Tomaat is bovendien supergezond. Drie keer per week tomaat eten verkleint de kans op prostaatkanker met 21 tot 43%, zegt een onderzoeker van de Harvard Universiteit in de VS.
Wat is een tomaat giftig?
De tomaat is een meerjarige, kruipende plant, die als eenjarige wordt gekweekt. Het blad en de stengel zijn giftig, net zoals bij aardappel-, aubergine- en paprikaplanten. De bloemen vormen lange trossen die bij kerstomaten lange tijd kunnen doorbloeien. De groene bessen (tomaten) die door de plant worden gevormd zijn licht giftig.