Wat is een Sleutelbaard?

Wat is een Sleutelbaard?

Wat is een Sleutelbaard?

De sleutelbaard is het ijzeren gedeelte dat in het contact gaat van de auto, om de auto te starten. Het is dus eigenlijk de 'ouderwetse sleutel'. Wij leveren altijd een sleutelbaard ongeslepen maar wel met het juiste profiel (pasvorm) Het basisprofiel dient gelijk te zijn zodat de sleutel geslepen kan worden.

Hoeveel sleutels krijg je bij een auto?

De meeste auto's hebben twee sleutels - helemaal als u een nieuwe auto hebt - en zodra u de sleutel kwijt of verloren bent kunt u de reserve sleutel gebruiken. Als u een sleutel bent verloren is het altijd verstandig om zo spoedig mogelijk weer een extra autosleutel te bestellen.

Hoe krijg je een sleutel uit slot?

Doordat secondelijm snel en krachtig elementen aan elkaar kan lijmen, is het ideaal als oplossing voor een afgebroken sleutel in een slot. Veeg voorzichtig en lichtjes een beetje lijm op de gebroken zijde van de sleutel, waarna u de andere helft bevestigd en deze aandrukt.

Is een reservesleutel verplicht?

In principe mag u bij aanschaf van een occasion verwachten, dat u bij levering beide sleutels ontvangt, tenzij anders overeengekomen. Een tweede sleutel is doorgaans ook verzekeringstechnisch noodzakelijk. Indien uw auto (gedeeltelijk) casco verzekerd is, dan verlangt een verzekeraar bij diefstal beide sleutels.

Wat kost een sleutel met afstandsbediening?

Zonder transponderchip kost een autosleutel ongeveer tussen de 10 en 30 euro. Moet er een transpondersleutel worden gemaakt, dan ben je al snel tussen de euro kwijt. In principe kunnen van alle merken auto's, sleutels bijgemaakt worden.

Gerelateerde berichten: