Wat als je energiefactuur niet kan betalen?

Wat als je energiefactuur niet kan betalen?

Wat als je energiefactuur niet kan betalen?

Wie geen actie onderneemt en de energiefactuur niet betaalt, stuurt de energieleverancier herinneringsbrieven. Daarin stelt hij mogelijk zelf voor om een afbetalingsplan af te sluiten via de klantendienst, het OCMW of een erkend schuldbemiddelaar.

Kan Fluvius elektriciteit afsluiten?

Fluvius helpt je graag voor een tijdje uit de nood, maar zodra je schulden afbetaald zijn bij de sociale leverancier, kan je terug bij een commerciële leverancier een energiecontract afsluiten en dit is ook voordeliger.

Kan elektriciteit zomaar afgesloten worden?

Uw energieleverancier of drinkwaterbedrijf kan uw contract beëindigen als u een betalingsachterstand heeft. Dit heeft vervelende gevolgen voor u. Daarom mag uw energie of water niet zomaar worden afgesloten. Soms kunt u afsluiting voorkomen of terugdraaien, bijvoorbeeld door een betalingsregeling.

Zullen de energieprijzen dalen in 2022?

De energieprijzen voor gas en elektriciteit blijven maar stijgen en het ziet er niet naar uit dat die kosten in 2022 snel zullen dalen. De tarieven voor zowel vaste als variabele contracten zijn sinds januari 2021 meer dan verdubbeld.

Wat gebeurt er als vast contract energie afloopt?

Als je contract afloopt, betekent het niet dat de energielevering ineens stopt. Je krijgt dan een contract voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 30 dagen. Vanaf dat moment betaal je de variabele tarieven van jouw energieleverancier.

Hoe sluiten ze elektriciteit af?

U kunt een energiecontract afsluiten via de telefoon, tijdens een bezoek van een verkoper, in een verkooppunt of via de website van de leverancier. Internet is de snelste manier om een contract af te sluiten. Welke weg u kiest, heeft geen belang.

Wat kosten afsluiten elektriciteit?

De prijs van een aansluiting verschilt per netbeheerder. U kunt de tarieven opvragen of raadplegen op de website van uw netbeheerder. Een eenvoudige elektriciteitsaansluiting kost ongeveer 750 euro. Een aardgasaansluiting kost maximaal 250 euro (als u aan alle bijkomende voorwaarden voldoet).

Hoe wordt elektriciteit afgesloten?

U krijgt van uw netbeheerder een 'afsluitbrief' als uw energieleverancier het contract stopt. Deze brief kondigt de afsluiting van de energielevering aan. Deze afsluiting kunt u voorkomen. Dit kan als u binnen 10 dagen na ontvangst van de brief het probleem met uw energieleverancier oplost.

Waarom stijgen energieprijzen 2022?

Economisch herstel: tijdens de coronacrisis was de vraag naar energie laag. Hierdoor waren de prijzen tijdelijk ook erg laag. De economie trekt nu weer aan, waardoor de vraag naar energie stijgt en dus ook de energieprijzen stijgen. Hogere emissierechten: de inkoopprijs van energie wordt duurder.

Wat te doen bij einde contract energie?

Einde energiecontract: wat nu?

 1. Niets doen. ...
 2. Een nieuw contract afsluiten. ...
 3. Een ander contract afsluiten. ...
 4. Overstappen naar een andere leverancier.
 5. Besluiten zonnepanelen te plaatsen, waardoor de afname lager wordt en vanuit die nieuwe situatie een nieuw contract afsluiten.

Hoe sluit ik elektriciteit aan?

Stappenplan elektra aanleggen

 1. Stap 1: Ontwerp maken. ...
 2. Stap 2: Stroomgroep uitschakelen. ...
 3. Stap 3: Centraaldoos. ...
 4. Stap 4: Elektriciteit aanleggen. ...
 5. Stap 5: Aftekenen. ...
 6. Stap 6: Boren en frezen in de muur. ...
 7. Stap 7: Elektriciteitsleidingen plaatsen. ...
 8. Stap 8: Draden door de buis voeren.

Gerelateerde berichten: