Wat is het btw tarief in Ierland?

Wat is het btw tarief in Ierland?

Wat is het btw tarief in Ierland?

Btw-tarieven in de EU-landen
Lijst van btw-tarieven in de EU-landen (op )
LidstaatLandcodeNormaal tarief
IerlandIE23
ItaliëIT22
LitouwenLT21

Wat is een intracommunautaire dienst?

Is uw klant een ondernemer? Dan geldt vaak: de dienst is belast in het land van de afnemer, waarbij die afnemer zelf de btw berekent en betaalt in zijn eigen land. We noemen dit intracommunautaire diensten.

Waarom zijn er verschillende btw-tarieven?

Waarom er verschillen in de tarieven zijn Dat komt voornamelijk doordat er bij de verschillende productcategorieën ook verschillende belangen zijn. Zo wil de overheid de aankoop van bepaalde producten graag stimuleren, zoals boeken. Voor producten die de overheid graag wil stimuleren geldt dan het lage btw tarief.

Wat is het hoogste btw tarief in Ierland?

EU-landen
LandPercentage hoogPercentage laag
Ierland23%13,5%, 9,0%, 4,8%
Portugal23%13% of 6%
Polen23%8% of 5%
Griekenland24%13% of 6%

Is Ierland lid van de Europese Unie?

Sinds 1973 is Ierland lid van de Europese Unie en sinds 2002 van de eurozone. Ierland heeft dertien zetels in het Europees Parlement. Sinds september 2020 is Mairead McGuinness eurocommissaris voor financiële diensten.

Welke landen vallen onder intracommunautaire leveringen?

De regeling voor intracommunautaire transacties geldt voor de landen die behoren tot de Europese Unie: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, ...

Gerelateerde berichten: