Wat is het centrum van Kreta?

Wat is het centrum van Kreta?

Wat is het centrum van Kreta?

De hoofdstad van Kreta is Heraklion ook wel Iraklion genoemd en is daarmee het centrum van Kreta. Het is tevens ook de grootste stad met meer dan 175.000 inwoners. Heraklion heeft hippe restaurants, cafés, en bars voor een bruisend nachtleven en een breed scala aan winkelmogelijkheden. Zeker een levendige stad!

Is Heraklion een leuke stad?

Maak een wandeling langs de haven, de oude Venetiaanse vestingwallen, de gezellige markt, de winkelstraten, de Morosini-fontein, de mooie kerken zoals de Agios Minas en Agios Titos, het grote Vrijheidsplein en het indrukwekkende Archeologisch museum. Kortom: Heraklion is een prachtige en vooral levendige stad.

Waar ligt het eiland Kreta?

Kreta ligt in het zuiden van de Egeïsche zee, honderd kilometer van de Peloponnesos en tweehonderd kilometer van Athene. De kustlijn is ruim 1000 km, met andere woorden: hier is overal zee. Op het eiland wonen 600.000 vaste inwoners, dat geeft aan dat het hier niet drukbevolkt is.

Is Kreta het grootste van de Griekse eilanden?

Kreta ( Grieks: Κρήτη, Kriti) is het grootste van de Griekse eilanden, en is in grootte het vijfde eiland in de Middellandse Zee. Het eiland vormt, samen met een paar kleine nabijgelegen eilanden, tevens de zuidelijkste van de dertien Griekse regio's .

Wat is het grootste Griekse eiland?

Kreta is zonder twijfel, het populairste Griekse vakantie-eiland. Het is het grootste Griekse eiland en het op vier na grootste in de Middellandse zee (na Sicilië, Sardinië, Corsica en Cyprus). Kreta is een langwerpig eiland met een lengte van 260 kilometer.

Gerelateerde berichten: