Waar staat de Mona Lisa in het Louvre?

Waar staat de Mona Lisa in het Louvre?

Waar staat de Mona Lisa in het Louvre?

Het portret van Lisa Gherardini, de vrouw van Francesco del Giocondo, hangt, omgeven door zware veiligheidsmaatregelen, in zaal zes op de eerste verdieping van de Denonvleugel in het Musée du Louvre in Parijs. Het kunstwerk is op een houten paneel geschilderd en meet 77 bij 53 centimeter.

Waar wordt de naam Mona Lisa gebruikt?

In de meeste andere talen wordt de naam Mona Lisa gebruikt, naar de omschrijving waarmee Giorgio Vasari de geportretteerde aanduidt in zijn boek Le vite de' più eccellenti pittori, scultori e architettori italiani (1550). Dit betekent letterlijk Mevrouw Lisa.

Wat is de schilderijen van Mona Lisa?

Mona Lisa (Italiaans: La Gioconda, Frans: La Joconde) is een schilderij van Leonardo da Vinci, dat hij waarschijnlijk tussen 15 vervaardigde. Het hangt in het Musée du Louvre in Parijs. Het is het portret van een glimlachende dame, waarschijnlijk Lisa Gherardini of voluit Lisa di Antonmaria Gherardini di Montagliari.

Wat is de naam Monna in het Frans?

In het Frans is dit ‘ La Joconde ’ geworden. In de meeste andere talen wordt de naam Mona Lisa gebruikt, naar de omschrijving waarmee Giorgio Vasari de geportretteerde aanduidt in zijn boek Le vite de' più eccellenti pittori, scultori e architettori italiani (1550). Dit betekent letterlijk Mevrouw Lisa. Monna is een samentrekking van madonna, ...

Wat is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci?

Mona Lisa (Italiaans: La Gioconda, Frans: La Joconde) is een schilderij van Leonardo da Vinci, dat hij waarschijnlijk tussen 15 vervaardigde. Het hangt in het Musée du Louvre in Parijs.

Gerelateerde berichten: