Wat kun je op een aft smeren?

Wat kun je op een aft smeren?

Wat kun je op een aft smeren?

Middelen tegen aften

  1. Aften-gel. Een mondgel met lidocaïne of natriumhyaluronaat kan direct op de aft worden aangebracht om de aft te beschermen en de pijn snel te verlichten. ...
  2. Aanstipvloeistof. Je kunt ook een mondvloeistof gebruiken voor de behandeling van aften en andere tandvleesontstekingen. ...
  3. Mondspoeling.

Wat niet doen bij aften?

Eet geen hard eten of eten met scherpe randjes, zoals toast. Kauw voorzichtig. Drink geen zure dranken, zoals frisdranken en sinaasappelsap. Raak de aften niet aan met uw tong, vingers of tandenborstel.

Wat moet je doen als je aften hebt?

Probeer of de volgende adviezen u helpen:

  1. Eet geen pittig gekruid eten.
  2. Eet geen hard eten of eten met scherpe randjes, zoals toast.
  3. Kauw voorzichtig.
  4. Drink geen zure dranken, zoals frisdranken en sinaasappelsap.
  5. Raak de aften niet aan met uw tong, vingers of tandenborstel.

Welke medicijnen veroorzaken aften?

- Geneesmiddelen Van medicijnen die het afweersysteem onderdrukken, is bekend dat ze op aften gelijkende zweren kunnen veroorzaken. Datzelfde geldt voor bepaalde pijnstillers, zoals ibuprofen en aspirine. - Ziekten die aften kunnen veroorzaken Vooral grote aften kunnen een uiting zijn van een onderliggende ziekte.

Welke tandpasta helpt bij aften?

Zendium en Parodontax Dit zijn Zendium en Par0dontax. Uit ervaringen van consumenten is gebleken dat beide tandpasta's een gunstig effect hebben op aften. Doordat ze mild zijn, minder of geen menthol bevatten en geen SDS bevatten, hebben ze minder effect op het slijmvlies en dus op het ontstaan van aften.

Welke pijnstiller bij aften?

Indien de pijn op de voorgrond staat kunt u de aften 4-6 x per dag aanstippen met een wattenstaafje gedrenkt in een verdovende vloeistof of gel (b.v. lidocaïne gel). Uiteraard kunt u ook gewone pijnstillers gebruiken zoals paracetamol. Spoelen met een verdovende vloeistof, vlak voor de maaltijden, kan ook.

Gerelateerde berichten: