Wat is Sponningbreedte?

Wat is Sponningbreedte?

Wat is Sponningbreedte?

De sponning is de gleuf or ruimte waarin het glas wordt geplaatst, of waartegen iets sluit. Als u uw deur of raam dicht doet, dan valt het in de sponning.

Wat is Randsponning?

Een randsponning is namelijk een infrezing aan de buitenzijde van het houten kozijn. Een haakse sponning heeft geen infrezing en heeft een vlakke afwerking.

Wat is de dagmaat van een raam?

De dagmaat is de breedte en de hoogte van de opening van je raamkozijn of deurkozijn.

Wat is een Inmetselkozijn?

Bij een inmetselkozijn wordt als eerste het kozijn gesteld, daarna wordt de muur of wand om het kozijn heen opgebouwd. Bij een montagekozijn wordt eerst de wand opgebouwd die voorzien is van een sparing, waarna in deze sparing een kozijn in de wand wordt gemonteerd.

Hoe meet je de dagmaat?

Met de dagmaat bedoelen we de afstand tussen de twee zijkanten van een raam- of deuropening. Om de dagmaat goed op te meten is het belangrijk dat u - zowel in de hoogte als in de breedte - op verschillende plekken de maat neemt. Houd vervolgens altijd de kleinste maat aan.

Hoe meet je dagmaat?

De dagmaat wordt gemeten aan de binnenzijde van de bovenkant van de opstand. Ook kan de dagmaat gemeten worden aan de onderzijde van de lichtkoepel, daar waar de witte afdichtingsstrips geplaatst zijn. De dagmaat wordt ook wel de dag van de lichtkoepel genoemd.

Kan je van een gewoon raam een kiepraam maken?

Uw bestaande kozijn ombouwen naar een draaikiepkozijn. Het is mogelijk. Wij als Timmerbedrijf P. Zwartjes hebben de afgelopen jaren een renovatiesysteem ontwikkeld om bestaande kozijnen die nog goed zijn om hiervan een draaikiepkozijn van te maken.

Waar worden sponningen toegepast?

De raam- en deursponningen worden geplaatst op de plek waar de deur of raam op het kozijn valt. Is het een naar binnendraaiend raam of deur, dan wordt de sponning aan de binnenzijde van het kozijn geplaatst.

Wat is een Gevelkozijn?

Een kozijn is een onderdeel van een wand of gevel, zonder dragende en constructieve functie. Wanneer de muuropening te breed is, zal een latei boven het kozijn worden aangebracht, om de krachten op te nemen die anders het kozijn zouden beschadigen.

Hoe zet je een Spouwlat vast?

Wanneer u de luchtdichting niet aan de binnenzijde kunt realiseren, moet u de aansluiting tussen spouwlat en kozijn lijmen. Dat is de meest gebruikelijke oplossing. Dat betekent dat u de spouwlatten op de stijlen lijmt, ook de spouwlat van de boven- en de onderdorpel. Zorg ervoor dat hier geen naden ontstaan.

Hoe zet je Spouwlat vast?

Hoe Spouwlat vastzetten? De spouwlatten kun je diagonaal voorboren, en dan met slagpluggen (3 a 4 per zijde) vastzetten. Als je dan ook nog pur in de naden kun spuiten en dit uit kunt laten harden voor het monteren van het kozijn, dan zit het muurvast.

Gerelateerde berichten: