Wat betekent een omgekeerde driehoek?

Wat betekent een omgekeerde driehoek?

Wat betekent een omgekeerde driehoek?

Bord. Een omgekeerde driehoek betekent dat je voorrang moet verlenen aan bestuurders die op de openbare weg rijden die jij wilt oprijden en dat je, indien het nodig is, moet stoppen.

Wie heeft voorrang rode of zwarte pijl?

Verkeersbord tegenligger voorrang verlenen De folie sticker heeft een rode rand met een wit middenvlak. Hier staan 2 pijlen in afgebeeld, één heeft een zwarte kleur en de andere pijl is rood. De zwarte pijl geeft aan dat het tegemoet komende verkeer voorrang heeft.

Wat betekenen driehoeken?

Categorie: Symbolen De Driehoek is een van de krachtigste en meest veelzijdige geometrische symbolen. De gelijkzijdige Driehoek met de horizontale onderaan is een mannelijk symbool en zonneteken dat staat voor goddelijkheid, vuur, leven, het hart, opstijging, voorspoerd, harmonie en koningschap.

Heeft de rode pijl voorrang?

Let op: de rode pijl moet steeds naar boven wijzen. B21 Het bord geeft aan dat DE BESTUURDERS DIE UIT DE ANDERE RICHTING KOMEN VOORRANG MOETEN VERLENEN. Let op: de witte pijl moet steeds naar boven wijzen.

Wat betekent bord B15?

VERKEERSBORD B15 -Dit verkeersbord wordt geplaatst in de onmiddellijke nabijheid van de plaats waar de bestuurders voorrang genieten.

Wat moet je doen op een voorrangsweg?

Bestuurders die een voorrangsweg naderen zien het bord staan dat ze voorrang moeten verlenen of dat ze moeten stoppen. Voorrangsweg binnen en buiten de bebouwde kom. Wanneer je buiten de bebouwde komt rijdt staat het voorrangsbord na het kruispunt je mag in deze situatie 80km/u rijden.

Hoe weet ik of ik op een voorrangsweg rij?

Een voorrangsweg wordt aangegeven met het verkeersbord voorrangsweg. Het einde ervan wordt aangegeven door het bord einde voorrangsweg. Op de zijwegen van een voorrangsweg vindt men het driehoekige bord nadering voorrangsweg of het achthoekige stopbord.

Gerelateerde berichten: