Hoe heet het begin van een spier?

Hoe heet het begin van een spier?

Hoe heet het begin van een spier?

De origo is het bevestigingspunt van een spier dat bij contractie van de spier niet beweegt, de insertie is het bevestigingspunt dat bij contractie wel beweegt.

Hoe werkt de skeletspier?

De skeletspieren zijn aan de uiteinden door middel van pezen aan de beweegbare beenderen verbonden. Zij zorgen ervoor dat de gewrichten kunnen bewegen. Als de spier zich spant, wordt deze korter en trekt aan de pees, waardoor het bot beweegt. Wanneer de spieren overbelast worden, ontstaat er spierpijn.

Wat is een poly-articulaire spier?

poly-articulaire spieren - spieren die over meer dan twee gewrichten lopen, bijvoorbeeld de spieren die de vingers buigen of strekken.

Hoe werken spieren samen?

Spieren werken door samen te trekken waardoor ze korter worden (contractie) en weer te ontspannen en langer te worden. Net als een touw kunnen ze alleen kracht genereren door ergens aan te trekken en niet door er tegenaan te duwen.

Wat is de origo van een spier?

De origo is het bevestigingspunt van een spier dat bij contractie van de spier niet beweegt, de insertie is het bevestigingspunt dat bij contractie wel beweegt. Daarnaast bestaan er ook nog agonisten en antagonisten, de tegenovergestelde spieren, zoals de biceps en de triceps.

Wat is een spierweefsel?

Spierweefsel komt in drie vormen voor: dwarsgestreept spierweefsel, zo genoemd vanwege het uiterlijk onder de microscoop, is spierweefsel bestaande uit lange, veelkernige spiervezels. Dwarsgestreept spierweefsel wordt voornamelijk gevonden in skeletspieren, die onder willekeurige controle staan en voornamelijk botten met elkaar verbinden.

Gerelateerde berichten: