Wie krijgt stap budget?

Wie krijgt stap budget?

Wie krijgt stap budget?

Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als: je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad). je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.

Hoe snel was het stap budget op?

Op werd het eerste aanvraagtijdvak voor het STAP-budget (artikel) geopend. Deze regeling biedt zowel werkenden als werklozen de kans om maximaal € 1.000 (inclusief BTW) aan te vragen voor een opleiding of cursus. Hoewel het tijdvak twee maanden zou duren, was binnen enkele dagen het budget verbruikt.

Hoeveel stap-budget over?

Er is geen STAP-budget meer beschikbaar Er is voor de huidige aanvraagperiode geen STAP-budget meer beschikbaar. De volgende aanvraagperiode start op donderdag 1 september 2022 om 10.00 uur. Probeer het dan opnieuw.

Hoeveel stap-budget beschikbaar?

Het STAP-budget is beperkt. In 2022 is er € 160 miljoen beschikbaar. Dit budget is verdeeld over 5 aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 160.000 personen scholing volgen.

Hoe kan ik 1000 euro verdienen?

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Er is geen STAP-budget meer beschikbaar.

Gerelateerde berichten: